Фото

Ово је планина на коју се Свети Сава попео са великом муком, а по томе је и добила име: Мучањ постаје све атрактивнија туристичка дестинација у Србији (ФОТО)

Ивањица – Још увек недовољно откривен  српски туристички бисер јесте планина Мучањ која се налази на двадесетак километара западно од Ивањице. Ова планина сигурно је једна од оних где дивља, нетакнута природа још увек није дала данак цивилизацији, али и на којој се чува далека историја.


Изузетно тешка ситуација у Краљеву: Заражено још 40 људи, преминуо један пацијент

Краљево - Према информацијама добијеним из Завода за јавно здравље Краљево, од 63 тестирана узорка у Ветеринарском специјалистичком институту Краљево - позитивно је 40.

.


Корона вирус однео још два живота у Чачку: За две недеље преминуло 14 пацијената

Чачак – На ковид одељењима чачанксе болнице преминула су још два пацијента. Ради се о пацијентима М.


Тешка епидемиолошка ситуација у Чачку уплашила демонстранте? На трећем протесту окупило се око двадесетак људи

Чачак – Треће вечери протеста у Чачку забележено је мање људи него претходне две ноћи.

.


Највећа гондола на свету у завршној фази: Од Златибора до Торника за само 25 минута

Чајетина - Радови на постављању главне сајле која ће носити златиборску гондолу се приводе крају. Група стручњака из Француске која је главна за обављање ових послова налази се у Чајетини од половине јуна, када се кренуло са пословима уплитања и постављања сајле од међустанице до почетне тачке на Златибору.


Михајловићева Ђиласу: Позивате људе на окупљања у време епидемије, а покушавате другима да делите лекције

Потпредседница Владе Србије и чланице Председништва СНС, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас покушава да злоупотреби тешку ситуацију у вези са корона вирусом за стицање политичких поена.


Смањен број заражених у Златиборском округу: Корона вирусом инфицирано још 20 лица

Ужице – На подручју Златиборског округа потврђено је још 20 нових позитивних случајева на корона вирус. У Пожеги 9, Новој Вароши 5, Сјеници 4 и у Прибоју 1 и у Ужицу 1.


За њих радно време и корона вирус не постоје: Српски сељаци су на њивима од јутра до мрака, по највећим врућинама (ФОТО)

Горњи Милановац - Упекло јулско сунце над Србијом, са температорoм од 30 степени у хладу, после обилних киша чини да је за рад у пољу још врелије. У селима за време корона вируса посла на претек, од косидбе траве, балирања и плашћења сена, а рад се не прекида ни када је сунце најјаче.


Породице са троје и више деце мораjу имати већа права: Они су хероји нације

Чачак - Србија је ових дана на ногама, након објаве мајке која је добила одбијеницу за своје пето дете за родитељски додатак јер је изнад „прописане границе“ по законима наше земље. На састанку са министарском Славицом Ђукић Дејановић у септембру 2019.


Трећи смртни случај у Чачку за мање од 24 сата: Преминула још два пацијента старости 72 и 45 година

Чачак – У Чачку су од последица корона вируса преминуле још две особе, што је трећи смртни исход за мање од 24 сата.

Ради се о пацијентима старим 72 и 45 година, који су имали тешку клиничку слику, али и придружене хрониче болести.


Коначно осмех на лицима Милосављевића: Добри људи вредној браћи поклонили ждребицу

Лучани – Хитри коњи породице Милосављевић који су годинама извлачили дрва на планини и тако укућанима доносили зараду и ове године отишли су на Тару, али последњи пут. Десет вредних животиња усмртила је набујала Морава, а Вељко Милосављевић  је тешком муком остатке животиња које је пронашао кад се вода повукла, ставио на камион и одвезао на хранилиште.


Црни сценарио у Краљеву: Три лица преминула у једном дану и 63 узорка позитивна на корона вирус

Краљево - Према информацијама добијеним из Завода за јавно здравље Краљево, епидемиолошка ситуација на територији града Краљева је поново промењена и најтежа је од почетка епидемије коронавируса.

Од 64 тестирана узорка у лабараторији Ветеринарског специјалистичког института Краљево позитивно је 48.


Ево како да неутралишете негативну енергију и мирније спавате: Раде проналази подземне воде преко тридесет година које зна само десет одсто људи

Чачак - Где се крију подземне воде зна чачански рашљар Раде Ђуракић, али ко би се у његове способности уздао да он није на свом плацу ископао бунар још пре тридесет година.


"Бунаре одређујем помоћу бакарних жица, трожилним кабловима, а некада и рашљама, али них где су јаке жиле оне их сломе.


Настављени протести у Чачку: Нисмо хулигани, хоћемо да укажемо на пропадање Србије

Чачак – Неколико десетина грађана, односно, вишеструко мање него синоћ, окупило се вечерас на мирним протестима испред зграде локалне самоуправе у Чачку.

 

Они су прошетали централним градским улицама, прошавши поред зграде полицијске управе, а затим, преко градског трга поново се вратили пред зграду општине.


Тежак дан за Златиборски округ: Још 100 заражених особа, живот изгубила четири пацијента

Ужице - У Златиборском округу потврђено јје 100 нових случајева позитивних на вирус COVID-19: Ужице – 30, Нова Варош – 17, Пожега – 16, Чајетина – 13, Сјеница – 11, Пријепоље – 5, Бајина Башта – 4, Ариље – 2, Косјерић – 1 и Прибој – 1.

Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 872 случаја инфекције вирусом COVID-19.


Болница у Чачку проглашена ковид болницом: Добијено још 150 преко потребних кревета, тренутно хоспитализован 121 пацијент, десеторо на респиратору

Чачак – Епидемиолошка ситуација у чачанској болници оцењена је као узнемирујућа, стога је Министарство здравља ову здравствену установу прогласило за ковид болницу.  Пацијенти који се тренутно у њој налазе, а нису ковид позитивни биће пребачени на ВМА и Клинички центар у Београду.


У Ужицу се на респиратору за живот бори 13 пацијената: Капацитети на ивици, отворена ковид болница на Златибору

Ужице – У Здравственом центру Ужице тренутно је хоспитализовано 323 пацијената, од чега 304 чека резултате са тестирања на корона вирус. На интензивној нези смештено је 19 особа, а на респиратору се налази њих 13.


Михајловићева у Мајданпеку: Од понедељка проходан пут ка Жагубици

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Мајданпек и са председником општине Драганом Поповићем, начелником Борског округа Владимиром Станковићем и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком обишла рехабилитовани пут Кучево-Мајданпек и мост Дебели луг, који је урушен у јунским поплавама.