Фото

Ултимативна звер стигла је у Србију: Ево зашто најновији BMW X6 помера све границе (ФОТО)

 

Чачак – Након светске премијере на сајму у Франкфурту, трећа генерација BMW X6, стиже у Србију. Овај импозантан аутомобил, интерно назван “звер”потпуно оправадава име које су му доделили.


Овако изгледа хорор филм на српски начин: Млади Златиборци радили уз штап и канап и успели немогуће

Чајетина - Колико пута сте од старих чули - пазите шта радите, да вам потомци не би окајавали грехе. Овом реченицом водила су се и два храбра момка из Чајетине, Давид и Ђорђе, који су наоружани само стваралачким ентузујазмом решили да у једној малој средини, направе хорор филм базиран на народним веровањима златиборског краја.


Квалитет пре квантитeта: Краљева винарија производи 20 хиљада боца најфинијих вина у Србији (ФОТО)

Топола – Све лепоте једне земље туристи могу остетити кроз храну и вино. Србија дефинитивно има адуте кад је у питању вински туризам, а Топола главни је предводник у овој области која може много понудити страним енофилима.


Потписан уговор вредан 11 милиона евра: Санација депонија у Врању и Крушевцу

Београд - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја иинфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас финансијске уговореса немачком развојном банком KfW укупне вредности 11 милиона евра, за релизацију пројеката изградње регионалних депонија у Крушевцу и Врању.


Унапређена енергетска ефикасност у Прибоју: Подигнута свест грађана и смањена емисија штетних гасова

Прибој – Потрошња енергије преполављена је у преко 80 јавних зграда, захваљујући унапређењу енергетске ефикасности. Бројни су позитивни ефекти оваквих уштеда које за директну последицу имају мању емисију штетних гасова, а немачка влада је за овај пројекат пружила техничку подршку локалним самоуправама и издвојила 4 милиона ебра, а са 1,5 милиона евра Европска унија је суфинасирала овај пројекат.


Ово су највећи дужници у Западној Србији: Нису платили милионе, па чак и милијарде динара

Чачак - Пореска управа Републике Србије објавила је спискове највећих пореских дужника закључно са 30. новембром ове године.


Они су понос Србије: Ужички основци отпутовали у Кину на светско такмичење из роботике (ФОТО)(ВИДЕО)

Ужице - Наоружани знањем, троје ужичких основаца отпутовало је у Шангај на светско такмичње из едукативне роботике које се одржава 14. и 15.


Радован победио крдо дивљих свиња: Успешно се опоравља иако су му звери могле доћи главе

Краљево – Радован Божић из села Долац код Студенице, једва је извукао живу главу кад га је у шуми надомак куће напало крдо од десетак дивљих свиња. Разјарене звери Божићу су нанале седам тешких повреда које су саниране на Ортопедсеком одељењу краљевачке болнице.


Прошло је десет година од како су раздвојили вучицу и монаха: Ево како она данас изгледа (ФОТО)

Ђурђево - Пре неколико година Србију је узбуркала прича о необичном пријатељству између монаха Амвросија и вучице Алфе. Два жива бића спојена случајно, нераскидивом везом била су спојена заувек.


Заплењено 200 килограма дроге на Гостуну: Камион новосадских таблица "пао" на граници

Пријепоље – Припадници Граничне полиције запленили су данас на граничном прелазу Гостун готово 200 килограма дроге. Дрога је пронађена у камиону новосадских таблица који је улазио у земљу из Црне Горе.


Долијали „ловци на бакaр”

Чачак - Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку ухапсили су Т. А.


Ђорђевић отворио конференцију „Свет у 2020“: Улагање у наше грађане омогући ће економски напредак Ср

„Снажна економија, развој земље заснован првенствено на знању, улагање у грађане односно у њихову компетентност и омогућавање њиховог напретка, унапређење квалитета корпоративног управљања и друштвене одговорности, увођење нових технологија и јачање улоге појединца, главни су циљеви којима Србија, на челу са председником Александром Вучићем, тежи у будућности“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отварајући конференцију „Свет у 2020“ у Народној скупштини Републике Србије.

РИНА

.


Град Ужице донирао опрему Служби дечије стоматолодије

Ужице - Служба дечије стоматолигије у Центру за мајку и дете добила је нову опрему. Град Ужице, потпуно разумевајући потребе Здравственог центра за додатним финансијским средствима, како би своје услуге подигао на виши ниво, сваке године у свом буџету предвиђа новац за те сврхе.


Из дрвене чутурице најбољи је цуг: Радовановићи за бансеком чувају српску традицију (ФОТО)(ВИДЕО)

Бајина Башта - Нема те свадбе, нити весеља које у западној Србији може да прође без чутурице. Са њом се наздравља, здравичи и у свакој кући заузима посебно место.


Буџет Краљева четири милијарде, највећи у историји града

Краљево - Своје мишљење о буџету за 2020. годину моћи ће да дају и грађани у јавној расправи, с тим што ће коначну реч о најважнијем градском документу дати одборници Скупштине града на наредној седници, која би требало да се одржи до краја ове године.


На овом месту некад се налазио извор живота: Највећи подземни водопад крио је хајдуке (ФОТО)(ВИДЕО)

Чајетина – На само деветнаест километара од центра Златибора налази се право природно богатство. Једна од најавећих пећина на Балкану добила је назив по засеоку Стопићи у ком се и налази.


Немерљиве бенефите доноси Моравски коридор: Представници локалних власти укључени у пројекат

Београд – Моравски коридор повезаће Чачак, Мрчајевце, Адране, Краљево, Врњачку бању, Трстеник, Стопању, Крушевац, Ћићевац и Појате. Председници општина и градова кроз које ће пролазити ова саобраћајница имали су састанак са ресорном министарко, Зтораном Михајловић на ком је направљен први заједнички договор у вези са овим пројкетом који ће повезат око пола милиона људи.


Пензионери немају разлога за страх: Иако поште штрајкују пензије ће бити исплаћене на време

Иако део радника ЈП “Поште Србије” штрајкују, пензије ће бити испалаћене на време, наводи се у званичном саопштењу овог предузећа.

 

Исплата пензија на шалтерима обавља се неометано у 1,446 пошта широм Србије, а исплаћено је преко 103.