Фото

На територији Златиборског округа хоспитализовано 365 ковид пацијената: На респираторима 15 најтежих болесника

Ужице – У Општој болници у Ужицу трентно је хоспитализовано 103 ковид пацијента, а 12 најтежих болесника прикључено је на респираторе.

 

.


У ову стоматлошку ординацију малишани долазе без страха: Свако дете које извади зуб у љишком Дому здравља добија поклон

Љиг - У некада руинираној чекаоници и стоматолошкој ординацији љишког Дома здравља, након добијања новог руха деца, али и одрасли долазе са осмехом. Део ове зграде који је можда и највише плашио децу, постао је омиљени кутак за малишане.


Момировић поручио локалним самоуправама: Моравски коридор је наш приоритет, јер ће довести инвестиције, посао и веће плате

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировић одржао је данас оперативни састанак са представницима локалних самоуправа, кроз које пролази траса будућег Моравског коридора. Овај путни правац је од великог значаја, јер је то спона Kоридора 10 и 11, осовина око које живи око пола милиона грађана и основ будућег привредниг развоја овог краја, сагласили су се учесници састанка, представници МГСИ, ЈП Kоридори Србије и челни људи општина и  градова Ћићевац, Трстеник, Варварин, Врњачка Бања, Чачак, Kрушевац и Kраљево.


Еколошко ругло у општини Ариље: Дуж тока реке Моравице неколико дивљих депонија, несавесни грађани преко ноћи довозе пуне камионе отпада (ФОТО)

Ариље – На потезу од непуних десет километара дуж тока реке Моравице у Ариљу може се видети чак неколико мањих дивљих депонија, а на њима изузетно ружни призори одбаченог намештаја, грађевинског материјала и кућног отпада. Становници села Богојевићи чије куће, али и малињаци су смештени на обали реке,  свакдонвено се суочавају са несавесним поступцима појединих грађана.


Поново потврђен троцифрен број заражених у Златиборском округу: На корона вирус позитивно још 112 лица

Ужице - Од претходног извештаја до данас корона вирус  је потврђен код 112 лицa: Ужице – 23, Прибој – 19, Пожега – 15, Ариље – 12, Нова Варош – 11, Пријепоље – 11, Бајина Башта – 8, Сјеница – 5, Косјерић - 5 и Чајетина – 3.

Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 26455 случајева инфекције корона вирусом на територији Златиборског округа.


Навијачи претукли попа и попадију у Којсерићу: Омиљени парох и голман ФК „Црнокоса“ задобио теже повреде главе

Kосјерић – Након утакмице између ФК „Црнокоса“ из Косјерића и ФК „Омладинац“ из Заблаћа, након изгубљеног меча навијачи тима из чачанског Заблаћа претукли су голмана клуба из Косјерића, Благоја Гавриловића који је уједно и поп те парохије, а ударци нису заобишли ни његову жену попадију.

„Након завршене утакмице навијачи су седели у башти локала поред стадиона, прво су провоцирали вербално, а онда кад су кренули да седну у кола вратили су се и ударали нашег голмана.


Црна серија у Чачку се наставља: Пет смртних случајева на ковид одељењима, у тешком стању још 16 болесника

Чачак – На ковид одељењима чачанске болнице тренутно је хоспитилизовано је 126 ковид пацијената. У респираторном центру налази се 16 болесника, а три са најтежом клиничком сликом прикључено је на респираторе.


На територији Златиборског округа хоспитализовано 349 ковид болесника: На респираторима 14 најтежих пацијената

Ужице – У Општој болници у Ужицу тренутно је хоспитализовано 103 ковид пацијента, а 11 најтежих болесника прикључено је на респираторе.

 

.


Алармантне слике стижу са полупразног Заовинског језера: Водостај у опадању, мештани уплашени од покретања клизишта (ФОТО)

Бајина Башта – Са Заовинског језера на Тари последњих дана стижу слике на којима се види да је поприлично испражњено, а водостај је према речима мештана, пао на око 840 метара, што је за само десетак више од водостаја  у 2019. години када је ситуација била алармантна.


Овако се суше најбоље српске шљиве за којим влада велика потражња на иностраном тржишту: Ђорђевићи из села Горња Транава капацитет своје хладњаче повећали на пет тона (ФОТО)

Топола – Иако је корона вирус десетковао поједине секторе, пољопривреда је у тешкој 2020. години доживела свој процват.


Формирана Радна група ,,Железница 2025' у циљу побољшања социјалног статуса радника железнице у Србији

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас са синдикатима железничких предузећа и директорима предузећа Инфраструктура железнице Србије, Железнице Србије, Србија Воз и ,Србија Карго на конститутивној седници Радне групе ,,Железница 2025'', која ће се бавити решавањем проблема запослених радника у железничким предузећима.

Циљ рада Радне групе је да предложи решења за проблеме на које су указали представници синдиката радника железнице и то у вези: анализе, израде и примене Методологије обрачуна зарада ; унапређење пословања железничких предузећа, кроз боље управљање и однос са корисницима; унaпређење комуникације са директорима железничких предузећа; на тему судских поступака и принудне наплате; веће транспарентности у начинима ангажовања радника; улагање у развој и образовање запослених.


Власници пловила на Златарском језеру прво заказали, па отказали протест: Биће им омогућен прелазни рок да своје чамце пребаце на електрични погон

Нова Варош / Сјеница - Министарство заштите животне средине огласило је јавни увид у Нацрт Уредбе о заштити Специјалног резервата природе „Увац“. Нацрт предвиђа нови режим заштите овог подручја, као и мере којима ће се, између осталог, дефинисати прелазни рок за прелазак моторних чамаца и других пловила на електрични погон.


Добре вести из чачанске болнице: Дупло већи број отпуста од броја пријема на ковид одељењима

Чачак - На ковид одељењима чачанске болнице тренутно је хоспитализовано 125 пацијената, у респираторном центру налази се 17 болесника, а двоје са нјтежом клиничком сликом прикључено је на респираторе.


У протекла 24 сата од последица инфекције корона вирусом преминуо је један пацијент, а ради се о жени из Чачка.


Ужице финансира уређење јавних површина у граду: Приводе се крају радови на реализацији 18 пројеката у оквиру програма “Удружимо се”

Ужице - Приводе се крају радови започети прошле године на 18 пројеката у оквиру Ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се“. Миодраг Петковић члан Градског већа за буџет и финансије казао је да од саме ситуације на терену зависи и рок за завршетак радова, али оно што је најважније је да се целокупан посао одради квалитетно и до краја.


Назире се боља епидемијска ситуација у Златиборском округу: Корона вирус у последња 24 сата потврђен код још 46 лица

Ужице - Према најновијим информацијама Завода за јавно здравље Ужице од претходног извештаја до данас Ковид 19 је потврђен код 46 особа: Ужице – 14, Чајетина – 8, Пожега – 6, Пријепоље – 6, Прибој – 5, Бајина Башта – 3 Ариље – 2, Нова Варош – 1 и Косјерић - 1.


Од почетка епидемије до данас укупно је потврђено 26343 случајева инфекције корона вирусом на територији Златиборског округа.


Србија заузела високу позицију у свету по политичкој моћи жена: Једнаке могућности у свим сверама живота као код мушкараца

Према Индексу о моћи жена (Women’s Power Index), који објављује Савет за спољнополитичке односе (Council on Foreign Relations – CRF), Србија се по политичкој моћи жена налази на 26. месту од 193 рангиране државе.


На територији Златиборског округа хоспитализовано 363 пацијента: Смањује се број првих прегледа

Ужице – У Општој болници у Ужицу тренутно је хоспитализовано 114  ковид пацијената, а 13 најтежих болесника прикључено је на респираторе.

 

.


Од скромне столарске радионице до пословног успеха: Породица Подбићанин отворила салон луксузног намештаја у Пријепољу

Пријепоље – У Пријепољу је отворен продајни салон намештаја 4ИН Иссаниа ДОО са врло широким асортиманом луксузног намештаја. Породица Подбићанин, вредни неимари већ трећу генерацију и успела је да од мале столарске радње да створи право пословно царство.