Фото

У Златиборском округу корона вирусом заражено још 83 лица: Највише позитивних поново у Ужицу

Од претходног извештаја до данас COVID-19 је потврђен код 83 лицa: Ужице – 36, Пријепоље – 14, Прибој – 13, Пожега – 10, Чајетина – 5, Бајина Башта – 3, Ариље – 1 и Нова Варош – 1.

.


Ово је "расадник" мрких медведа у Србији: У скривеним шумама и кањонским деловима Таре живи око 60 јединки, млађи понекад уопште не падају у зимски сан

Бајина Башта - Планина Тара и њене раскошне шуме природно су станиште за мрке медведе. Овај српски туристички бисер сматра се својеврсним расадником ове ретке заштићене врсте, а према подацима који су добијени на основу моноторинга, на Тари тренутно живи око шездесет мрких медведа.


Корона вирус у горњомилановачки крај довео дупло већи број гостију: Најпосећеније љубавне каце на Сувобору, али и кућа Милоша Обреновића у Горњој Црнући (ФОТО)

Горњи Милановац - Један од пионира у развоју сеоског туризма у Србији је општина Горњи Милановац која на својој територији броји чак 62 села. Добар географски положај и посебна ружа ветрова већ годинама уназад доводе нове и враћају старе посетиоце, а током протекле 2020.


Вучић открио: Британски сој корона вируса стигао у Србију

Београд - Британски сој корона вируса је стигао у Србију, путница која је стигла из Велике Британије имала је негативан ПЦР тест, али додатне анализе показале су присутво опасног корона вируса, изјавио је председник Александар Вучић.

.


У чачанској болници хоспитализовано 95 пацијената: Смањује се број заражених у Моравичком округу, за 24 сата вакцинисано 720 грађана

Чачак - На ковид одељењима у оквиру Опште болнице Чачак хоспитализовано је 95 пацијената. У респираторном центру смештено је 8 пацијената, а један пацијент је на респиратору .


Ова српска планина идеална за прве скијашке кораке, али и санкање: Кроз ски школу на Златибору током зимског распуста прошло чак 2.000 малишана (ФОТО)

Чајетина - Због својих благих падина Златибор је идеалан за прве скијашке кораке, па су скијалишта на Обудовици и Авантура парку препуна деце и скијаша почетника. О великом интересовању говори податак да је од отварања сезоне кроз ски школу Авантура парка прошло преко 2.


Швајцарска влада подржаће 48 локaлних самоуправа у Србији: Ужице пример добре праксе у области унапређења локалних финансија

Швајцарска влада и Пројекат Реформа локалних финансија у Србији II подржаће у наредном периоду укупно 48 локалних самоуправа, међу којима је и Ужице, у успостављању или унапређењу финансијског управљања и контроле, интерне ревизије, увођењу иновативних модела у јавним финансијама и надзора над локалним јавним предузећима.


Пројекат ће овим општинама током 2021.


Бахатост на улицама Ариља: Мушкарац возио са 3,71 промила алкохола у крви

Ариље - Припадници саобраћајне полиције Полицијске станице у Ариљу су зауставили шездесетседмогодишњег возача, који је у улици Слободана Пенезића у Ариљу, управљао возилом са 3,71 промила алкохола у организму.  

 

РИНА

 

.


Поплава Милосављевићима однела 17 коња, али они не одустају: Уз помоћ добрих људи и мукотрпним радом њихово крдо опет је бројно, а током лета са планина извукли чак 6.000 метара дрва (ФОТО)

Лучани – Породица Милосављевић из села Дљин код Лучани прошлу годину памтиће по огромном губитку, али и по још већем добитку. Набујала Западна Морава у поплавама им је однела 17 коња које су одгајали као да су им чланови породице.


Ухваћено 17 паса луталица у Пријепољу: На видику решење великог проблема који мучи грађане већ неколико месеци

Пријепоље – Након што су  од почетка године повредили 12 грађана Пријепоља, у овој општини спроведена је акција хватања паса луталица и ухваћено је њих седамнаест.

Акција је спроведена у складу са законском процедуром уз надзор општинског инспектора који је сачинио записник.


Одрон за одроном на путу од Нове Вароши ка Пријепољу: Сваки дан се обрушава камење и пада на коловоз

Нова Варош – Нагло топљење снега и високе температуре свакодневно проузрокују мање или веће одроне, дуж магистрале која води од Ужица ка Црној Гори.

.


Дечак који је са само 20 месеци освојио Србију: Малени Јаков из Ужица без грешке класира јаја у породичној радионици (ФОТО)(ВИДЕО)

Ужице – Снимак на ком малени Јаков Урошевић  из Ужица слаже јаја на породичној фарми обишао је Србију. Иако има само 20 месеци овај дечак не игра се са аутићима и другим играчкама, већ му је омиљено место за игру – радионица.


До сада у Чачку вакцинисано око 2.000 грађана: Верују науци и струци, фантастичан одзив за првих неколико дана (ФОТО)

Чачак - Масовна вакцинација становништва у Чачку кренула је 20. јануара, када је у Плавој хали вакцинисано 250 лица, а дан касније 590.


Учитељице на селу су прави хероји и идоли својим ученицима: Ружица свако јутро ложи ватру и ђаке дочекује испред школе (ФОТО)

Горњи Милановац – Док малишани у граду имају неке друге идоле, за децу у селу и даље је нјавећи јунак њихова учитељица. Најомиљенија личност у таковским селима управо  је  Ружица Томанић, а њена неисцрпна енергија произилази из вере да млади имају перспективу на селу и, сходно својој идеологији, руши предрасуде и гради темеље будућности младим поколењима која овде настављају славну повест завичајног краја.


У Златиборском округу заражено још 102 особе: Повећева се број новозаражених у Ужицу

Ужице - Од претходног извештаја до данас корона вирус је потврђен код 102 лицa: Ужице –41, Пожега – 12, Бајина Башта – 11, Пријепоље – 10, Нова Варош – 8, Прибој – 8, Чајетина – 6, Ариље –3, Косјерић – 2 и Сјеница - 1.

.


Други дан без смртних исхода у чачанској болници: У протекла 24 сата вакцинисано 783 грађана

Чачак - На ковид  одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, хоспитализовано је 96 пацијената. У респираторном центру смештено је 7 пацијената, а нико није пикључен на респиратор.


Михајловићева: Повезивањем са регионом Србија ће бити незаобилазна рута за пренос енергије

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је 2021.


Уведена, па убрзо укинута ванредна ситуација у Пријепољу: Пси луталице сеју страх у овој општини, од почетка године нападнуто 12 грађана

Пријепоље - Због све чешћих уједа паса у општини Пријепоље уведена, али врло брзо, након само неколико сати и укинута ванредна ситуација.

.