Фото

Дан кад је цела Буковица мирисала на шумадијски чај: Ово је понос Шумадинаца (ФОТО)

Краљево – Да бисте спремили шумадијски чај морате бити прави мајстори, јер то уопште није једноставно. Најбољих четрдесет скупило се у селу Буковица и у оквиру манифестације “Дани грејане ракије”  показали шта знају.


Вучић и Медведев у Београду: Односи Србије и Русије најбољи у претходних неколико деценија

Београд - Руска делегација, на челу са премијером Димитријем Медведовим, борави у посети Београду, где су између две владе потписани споразуми у сфери економије, техноколошког развоја, инфраструктуре и културе, који ће допринети још бољој међусобној сарадњи између две државе.


"Ваша посета Београду доказ је да Србија и Русија имају најбоље односе у задњих неколико деценија.


Вучић: Војна вежба врло добра, само способна војска гарантује мир у држави

Београд - Поводом 75. годишњице ослобођена Београда на Војном аеродрому у Батајници приказана је војна вежба у којој је демонстрирана способност Војске Србије.


Извоз не престаје: За Русију иде 1500 тона јабука и 12 хиљада литара српске ракије (ФОТО)(ВИДЕО) 

Чачак - И док за бројне српске произвођаче Русија више није обећана земља, са чијег су тржишта годинама уназад убирали милионске приходе, чачански воћари наставили су да 
сарађују са овом источном земљом.

Небојша Јовановић, директор ЗЗ "Чачанска јабука" каже да ће 80 посто њиховог воћа бити продато у Русију.


Епархија милешевска обележава 800. рођендан СПЦ

Пријепоље - Епархија милешевска обележиће 800. рођендан СПЦ на читавом свом простору, разним свечаностима, најавио је Епископ милешевски Атанасије.


На овом месту састали су се Тито и Брежњев: Брдо мира, сведок српско - руског братства (ФОТО)(ВИДЕО)

Горњи Милановац - С јесени 1944. године припадници Црвене армије учествовали су у ослобађању таковско - рудничког краја и овог дела Србије и тада је око 500 совјетских бораца положило живот за слободу нашег народа.


Почиње са радом топлана на биомасу: Прибојцима уштеда пола милиона евра годишње

Прибој – У Прибоју ће у уторак бити пуштена у рад нова топлана на биомасу, која ће грејати основне школе “Вук Караџић” и “Десанка Максимовић”, Машинско-електротехничку школу и Гимназију, као и Дечији диспанзер. Изградња нове топлане, капацитета 1,8 МW, финансирана је из фондова Владе Републике Србије, посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.


Ново лице Ужица: Наставак асфалтирања централних градских улица у вредности од 53 милиона динара

Ужице - Завршени су радови на асфалтирању Улице Николе Пашића од раскрснице са Улицом Војводе Демира на Ракијској пијаци до раскрснице са Немањином улицом.  Подсећамо да су ови радови део ширег пројекта реконструкције путног правца од Народног музеја до Градског базена, а који обухвата ревитализацију улица Николе Пашића и Немањине.


Почиње осликавање Храма у Чачку (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – Данас су у Храму Св. Вазнесења Господњег постављене скеле, наредних дана биће извршени припремни радови и 01.


Са Аеродрома „Морава” у Краљеву крећу прве линије за Беч и Солун

Oдлуком Владе Републике Србије проглашене су две линије у јавном интересу у ваздушном саобраћају које ће саобраћати са Међународног аеродрома „Морава”. То су авио-линије Краљево–Беч–Краљево и Краљево–Солун–Краљево.


Основци убске школе 200. рођендан прославиће у базену

Уб - Најстарија основна школа у Колубарском округу биће и најмодернија, а већ идуће године ученици ће уживати у новим просторијама, а уз помоћ државе гради се и затворени базен, па ће свој 200. рођендан дочекати у потпуно новом руху.


Златимир из Тополе има само једну поруку: Више вина мање бенседина (ФОТО)

 

Топола - У тополским винима крије се историја.


Хала крај Мораве добија нови изглед: Реконструкција вредна 3,5 милиона евра

Чачак - Храм чачанске кошарке и кошаркаши давне 1969. године добили су покривену дворану у којој су до сада тренирале највеће легенде попут Драгана Кићановића, Радмила Мишовића, Жељка Обрадовића.


Експлозија у Слободи: Лакше повређена два радника (ФОТО) (ВИДЕО)

Чачак - У фабрици за производњу муниције „Слобода" у Чачку, јутрос су лакше повређена двојица радника који су се после указане помоћи вратили на радна места, њима је пред крај смене препоручено да оду кући на одмор.

Како агенција РИНА сазнаје, реч је о мањем инциденту приликом рутинске операције испитивања делова војне опреме.


Хиљаде километара пређу само да би видели једну кућицу: Ево зашто су Кинези заљубљени у Бајину Башту

 

Бајина Башта – Због кућице на Дрини број кинексих туриста задњих пет година се удвостручио. Нема те групе туриста са истока која није пожелела да види, како они кажу, ово српско чудо природе.


EKB и даље живи: Вече у част члана овог рок бенда - Милана Младеновића

Краљево - Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево, у оквиру серијала „Рокољупци“, организује вече посвећено рок песнику Милану Младеновићу, певачу и гитаристи београдске групе ,,Екатарина Велика“, која је оставили неизбрисиви траг у домаћој али и страној рок музици.

Милан Младеновић био је песник и рок музичар,који је највећу популарност и поштовање стекао као певач и гитариста групе ,,Екатарина Велика“.


Министарство: Превозници имали довољно времена да ускладе пословање са прописима

Поводом информација о разлозима отказивања ђачких екскурзија због тога што возачи нису извадили потребне лиценце, имамо обавезу да обавестимо јавност о следећим чињиницама.

Један од проблема због којег су екскурзије отказане јесте недостатак квалификационе картице коју нису имали возачи агенција које су пружале услугу превоза за екскурзије, а која је прописана Законом о безбедности саобраћаја на путевима.


Повређени радници "МБ Наменска" након збрињавања у Лучанима, пуштени кућама

Лучани – Два радника у “МБ Намеска” повређена су приликом пожара који је избио око 13 часова и 50 минута, преноси Глас западне Србије.  

“Дошло је до технолошког пожара у погону за ракетна горива и два радника су лакше повређена.