Фото

Вучић: Бранићено Србију од миграната ако то буде било потребно 

Горњи Милановац - Председник Александар Вучић, приликом посете Горњем Милановцу истакао је да ће држава Србија реаговати кад је у питању проблем који са мигрантима имају грађани Шида.

 
"Према мигрантима смо до сада показали изузетну гостопримљивост.


Вучић посетио школу у Горњем Милановцу: Овакве установе су понос Србије

Горњи Милановац - Након неколико деценија, ОШ „Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, потпуно је реконструисана, а за ту намену Влада РС уложила је 245 милиона динара. Ђаци су се у клупе вратили 24.


Борац демолирао актуелног првака Босне и Херцеговине

Чачак - Екипа КК Борца у 20.


Ово је родна кућа Стевана Стојановића Мокрањца: Клавир на ком је свирао одолео зубу времена (ВИДЕО)

Неготин – Уколико вас пут наведе у Неготин, у самом центру ове општине на истоку Србије, дочекаће вас родна кућа највећег и најзначајнијег нашег композитора – Стевана Стојановића Мокрањаца. Ту је овај великан начинио своје прве кораке, проговорио прве речи, али и научио прве музичке тактове.


Оваквог Снешка Белића још нисте видели: Мића прави несвакидашње скулптуре (ФОТО)

Топола, Крагујевац – Иако у седмој деценији, Мића Васић (62) не престаје да се радује снегу, јер овај Крагујевчанин има несвакидашњи хоби. И поред тога сто је по струци електричар, он прави скулптуре од снега и зато кад његово двориште обели, оно постаје – место из бајке.


Снег успорио саобраћај на ауто-путу: На "Милошу Великом" ограничење 60 на сат

Љиг - На деонци ауто-пута деоница Љиг – Шарани, у оба смера - отежано одвијање саобраћаја због јаких снежних падавина.

 

Ограничење брзине на ауто-путу је смањено на 60 km/h.


Да Ужице дише пуним плућима: За енергетску ефикасност извојено 40 милиона

Ужице - Ове године, за суфинансирање набавке котлова на пелет и гас, израду термоизолације и замену столарије у индивидуалним стамбеним објектима и стамбеним зградама издвојио укупно 40 милиона динара. Јавни позив за мере енергетске ефикасности отворен је до 26.


Националном контакт центру за безбедност деце на интернету за три године упућено 14.000 позива

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, на свечаности поводом обележавања три године Националног контакт центра за безбедност деце на интернету саопштила је да је тај Центар до сада примио више од 14. 000 позива, онлајн упита и пријава и организовао 385 предавања за скоро четири и по хиљаде ученика и пет хиљада родитеља.


Никад боља сарадња Србије и Израела: Краљево ће уз “Кавим групу” уштедети 300 милиона

Краљево – Једна од највећих израелских компанија “Кавим група” од 01. јануара ове године преузела је комплетан градски и приградски превоз на територији града Краљева.


Чачански боксери заблистали у Крагујевцу: Дебитантски наступ одушевио публику

Крагујевац – У хали спортова “Гордана Богојевић” у Крагујевцу одржано је такмичење 1. кола лиге БС Шумадије и Поморавља, на коме је учествовао преко 60 боксера из 20 градова региона.


Михајловићева: Ниједно градилиште неће стати због избора

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас у Крушевцу да нема разлога да било који инфраструктурни пројекат у земљи стане због кампање и предстојећих избора.


Чачак добија нови атлетски стадион: Крај реконструкције за два месеца

 

Чачак – Реконструкција Атлетске стазе у Чачку, која је започела на иницијативу грађана, приводи се крају. Ова спортска инфраструктура добиће нов изглед након више од три деценије.


Румени и здрави Драгачевци се не плаше короне: Овако се српски сељаци боре против вируса (ВИДЕО)

Чачак – Корона вирус је пред вратима, а грађани у западној Србији нису у страху јер, како кажу, преживели су толико тога па је ова зараза о којој бруји читав свет за њих “мачији кашаљ”. Иако стручњаци кажу да у овом случају не помаже, Шумадинци ипак остају верни народној медицини и рецептима који су стари и по неколико векова.


Након пола века Дом културе добија модеран изглед: За енергетску ефикаснот издвојено 15 милиона

Прибој - Одобрен је пројекат за повећање енергетске ефикасности зграде Дома културе „Пиво Караматијевић“, којим је конкурисала на Јавни позив за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије. Средства из овог Буџетског фонда, додељују се локалним самоуправама и градским општинама, ради ефикасног коришћења енергије у 2019.


Зеленовић обесмислио бојкот опозиције да изађу не изађу на изборе

Потпредсендица Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке проф. др Зорана Михајловић изјавила је у Шапцу да је одлука Небојше Зеленовића о изласку на локалне изборе добра и да је потпуно обесмислила идеју бојкота коју воде Обрадовић, Јеремић и Ђилас.


Ништа од пролећне идиле: Снег на Сувобору нападао преко 30 центиметара (ФОТО)

Горњи Милановац – Снег у западној Србији падао је целу ноћ, а у вишим планинским пределима висина снежног покривача достигла је висину до 30 центиметара. Иако су се надали пролећу, мештани сувоборских села јутрос су у руке поново узели лопате за чишћење.


Нови километри водоводне мреже: Побољшање квалитета воде на Златибору

Чајетина - ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина користи сваки повољан дан за радове на појачавању водоводне мреже на Златибору, односно замени дотрајалих цеви чије пуцање је, посебно у зимском периоду, доводило до нестабилног водоснабдевања потрошача.

Поцинковане цеви биће замењене полиетиленским, чиме ће се смањити губици на мрежи, али и побољшати квалитет воде, наводи се на сајту општине.


Депонија Стањевине опет у пламену: Отпад гори и у овој години

Пријепоље – Несанитарна депонија смећа Стањевине, која је смештена на самом уласку у Пријепоље, синоћ је по први пут ове године била у пламену, а снажан дим и непријатан мирис ширио се насељем Залуг.

 

Горео је део на самом улазу, оно што је олакшалао јесте киша, а позом и снег који бсу падали током ноћи, тако да је ватрена стихија потпуно санирана”, рекао је Вујадин Ковачевић, командир Ватрогасно-сапасилачке јединице у Пријепољу.