Фото

Почела Изборна скупштина Здраве Србије на Златибиру: Стигао и Шапић

Чајетина – У току је Изборна скупштина Здраве Србије (ЗС), на којој ће делегати из свих делова Србије, изабрати руководство странке и њеног председника.

Конституисањем органа странке биће заокружен процес стварања Здраве Србије који је започет још 5.


Анђелко је чачански херој: Четврти пут први је допливао до Часног крста (ФОТО) (ВИДЕО)

Чачак - Да за праве вернике нема зиме и изговори не важе, показало се данас и у Чачку кад је у леденој западној Морави, на Богојављење, запливало више пливача него што их се може видети на Светог Илију у сред лета. До часног крста упутило се 170 верника, а први је стигао студент Анђелко Ковачевић.


Заштита животне средине приоритет

Министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадорка Уједињеног Краљевства у Републици Србији Шан Меклауд разговарали су данас о приоритетним питањима у области заштите животне средине у нашој земљи, могућностима сарадње у овој области, разменили искуства у погледу решавања проблема загађења ваздуха и разменили мишљења о питањима климатских промена у региону и свету.

Министар Триван је навео да је Србија посвећена решавању проблема у заштити животне средине и достизању европских еколошких циљева, што доказује и утврђена Преговарачка позиција за Поглавље 27 –животна средина и климатске промене .


Михајловићева оштро осудила нове претње упућене Вучићу

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС, проф. др Зорана Михајловић осудила је данас новеп ретње упућене председнику Србије Александру Вучићу.


У Дрaгачеву одустали од санки и клиска: Ево како цело село скија на стрмој стази (ФОТО)(ВИДЕО)

Лучани – Довитљиви Драгачевци још пре 35 година досетили су се да од стрме падине направе ски стазу и ту је цело село научило да скија. Малишани су у страну склонили санке и клиска и ученици локалне школе сада су добри скијаши.


Сарадња Агрономског факултета и „САВЕМА иновације“ : Може ли гел да одбрани кајсије

Чачак – Воћари на побрђу у селима северно од Чачка, чувени по производњи кајсија, већ децнијама с раним пролећем устају запитани да ли им је у само једном мразовитом јутру студен уништила сав род.

Научни истраживачи Агрономског факултета у Чачку испитују и у контролисаним условима и у воћњацима примену фригогела и покушавају да докажу да је тек заметнуте плодове могућно заштитити од погубних пролећних мразева, применом фригогела.


Нема више блеје у центру Златибора: Домаће животиње удаљене на периферију

Чајетина‭ ‬-‭ ‬Можда се неком неупућеном туристи чини идеалном слика да док пије кафу и ужива у погледу на језеро које се налази у центру Златибора, шеталиштем прође по нека коза, крава или овца. Али, то на овој планинској лепотици није могуће, јер је у августу 2019.


Брже и јефтиније до новог пасоша у случају крађе или губитка

Министарство унутрашњих послова и Кабинет председника владе успешно су завршили оптимизацију поступка и поједностављење процедуре у случају крађе или изгубљене путне исправе. Ова мера предвиђена је владиним Планом приоритетних активности за смањење административних терета у Републици Србији од 2019.


Вршњачко насиље – проблем који се решава: Школе имају кључну улогу

У Влади Републике Србије одржан je први састанак Радне групе за превенцију и сузбијање насиља у школама, којим је председавала председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

 


Брнабић на челу радне Радне групе: Праћење, анализирање и проналазак решења за аерозагађење

Влада Србије је на данашњој седници формирала Радну групу за системско решавање питања заштите ваздуха у Републици Србији и именовала премијеру Ану Брнабић за председницу овог тела. Задатак Радне групе је да прати, анализира и разматра најважнија питања у области заштите ваздуха од загађења у Републици Србији, са посебним освртом на системске проблеме, да даје анализе стања и предлоге мера за системско решавање уочених проблема и усклађивање ставова надлежних државних органа и других организација и институција које се баве питањем заштите ваздуха од загађења.


Михајловићева: Желимо наставак добре сарадње са Еским банком

 Београд - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом кинеске Ексим банке о финансирању пројеката у транспортној инфраструктури.


Насилничко понашање у Краљеву: Прскао госте локала сузавцем

Краљево - Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су јуче С. В.


Срби праве, а Белгијанци се диве: Деликатес који нема превод, али оставља без даха (ФОТО)(ВИДЕО)

Горњи Милановац – И док је Милош Обреновић пре два века у Европу извозио мангулице, Срби сада у велике метрополе извозе чварке. Потврда да се у нашој земљи они најбоље праве стигла је и и пре две године са Интернационалног института за укус и квалитет из Брисела.


Преминуо радник повређен у експлозији

Ивањица - Радник Завода за рехабилитацију у Ивањици, Миодраг Ђ. (44) који је јуче задобио тешке повреде главе и грудног коша приликом експлозије цистерне са мазутом, преминуо је јутрос у Ургентном центру у Беогаду.


Могућност да прекршајне казне плаћате преко интернета

Министарство правде је, заједно са Канцеларијом за ИТ и еУправу, успоставило систем који грађанима, правним лицима, али и страним физичким лицима, даје могућност да своје прекршајне казне, које се налазе у Регистру неплаћених казни и других новчаних износа, измире електронским плаћањем, односно преко Интернета.

Плаћање се врши платним или кредитним картицама са портала Министарства правде - Регистра неплаћених казни или државног система за е-Плаћање, којим управља Канцеларија за ИТ и еУправу.


Изборна скупштина Здраве Србије на Златибору

Чајетина –  Изборна скупштина Здраве Србије (ЗС), на којој ће делегати из свих делова Србије, изабрати руководство странке и њеног председника, биће одржана у недељу, 19. јануара, с почетком од 11 часова, у свечаној сали 'Гранд хотела Торник' на Златибору.


Град Чачак финансира вантелесну оплодњу: Нема ограничења у годинама или у броју покушаја

 

Чачак – Трошкове телесне оплодње и даље ће комплетно сносити град Чачак, а за ту намену биће издвојено 300. 000 динара по пару, а они ће одлучивати да ли ће процес обављати у Србији или иностранству.


Кинеска компанија “Пауер Чајна” заинтересована за градњу шумадијског коридора “Вожд Карађорђе”

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су данас са делегацијом кинеске компаније „Пауер Чајна” о сарадњи на инфраструктурним пројектима у Републици Србији.

 

“Имамо одличну сарадњу ca „Пауер Чајном” на пројекту изградње деонице обилазнице око Београда од моста преко реке Саве код Остружнице до Бубањ потока, а у плану су и нови пројекти где постоје могућности за сарадњу, укључујући и наставак изградње обилазнице, на деоници Бубањ поток - Винча - Панчево”, рекао је државни секретар у Министарству Миодраг Поледица.