Фото

Пожар у центру Чачка: Запалио се познати угоститељски објекат (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак - Око 17 часова дошло је до пожара у центру Чачка, када је почео да гори кров познатог угоститељског објекта. Према незваничним информацијама, упаљен роштиљ довео је до паљења оџака и букнуо је пламен.


Само неколико секунди на телевизији Сенки је донело вредну награду: Аустријска фирма месец дана трагала за женом из Чачка (ФОТО)

Чачак – Да је некад заиста јако важно бити на правом месту и у право време, доказ је и радница ЈКП „Комуналац“ из Чачка, Сенка Петровић, која се само на неколико секунди појавила на националној телевизији, али то је било довољно да натпис на њеном качкету запази менаџмент једне компаније, да крене у потрагу за њом и уручи јој вредну награду.

„Много ми се допада ова првомајска будилица, волела бих да ме свако јутро дочека оваква музика кад дођем на посао“, одговорила је тада Сенка на питање које јој је постваљено за празник рада, док су се градским улицама проламали традиционални звуци.


Председник Вучић посетио Нови Пазар: Дошао сам да вам кажем да ћемо овде да подижемо и путеве и комплетну инфраструктуру

Нови Пазар - Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Нови Пазар и обишао радове на изградњи пута Карајукића Бунари – Расно, као и радове на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин.

“Ово је ваша домовина и отаџбина, останите овде, живећете боље“, поручио је данас председник Вучић људима са Пештера, који су га дочекали када је дошао да обиђе радове на изградњи пута Kарајукића Бунари - Расно, у близини Сјенице.


Подршка за раст наталитета у Србији: Општина Прибој за треће дете издваја 50.000 динара

За треће дете помоћ од 50 хиљада динараПрибој – Законом о финансијској подршци породицама са децом, прописано је да општина Прибој обезбеди једнократну новчану помоћ за породиље.

„Новчана помоћ се исплаћује у износу од 20 000 динара за прво дете, 20 000 за другорођено дете, 50 000 за трећерођено дете и 20 000 динара за четврто и свако наредно рођено дете”, рекао је Ђорђе Дујовић, начелник општинске управе општине Прибој.


Стаматовић: Позитивне резултате из Чајетине и Тополе пренећемо на целу Србију

Чајетина - Ми из Здраве и Боље Србије знамо који су то проблеми наших општина, наше Шумадије, Западне, Источне и Јужне Србије, Срема, Бачке и Баната, нашег Косова и Метохије јер их и сами сваког дана видимо и решавамо, зато смо сигурни да и нашу државу можемо да уредимо, као што смо општине које водимо“, изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије и носилац листе ’’Здрава Србија – Боља Србија’’.

.


Преко 300 хектара пољопривредних парцела у Тополи биће под системом за наводњавање: У пројекат уложено два милиона динара (ФОТО)

Топола – Око 380 хектара пољопривредних парцела у Тополи, у оквиру којих се налази око 100 газдинстава биће покривено новим системом за наводњавање у који ће бити уложено два милиона динара.

„ Већ годинама уназад разматрамо како да се узме вода са реке Јасенице а да се не угрози  њен биолошки минумум, јер су домаћини низводно у односу на села Винча, Блазнава и Пласковац имали бојазан да ће остати без воде.


Ово је кућа испред које је Милош Велики узвикнуо бесмртне речи – ето мене, ето вас, рат Турцима: Село Горња Црнућа било је прва престоница тадашње Србије (ФОТО)

Горњи Милановац – У присоју планине Рудник, на брду изнад манастира Враћевшница у селу Горња Црнућа и дан данас се налази кућа испред које је кнез Милош Обреновић окупљеним устаницима узвикнуо чувене речи „Ето мене, ето вас – рат Турцима“.  Према појединим историјским списима, Милош се у Црнућу вратио крајем марта 1815.


За љубитеље адреналина права атракција на реци Лим: Рафтери се спремају за спуст од Куманице до плаже Петровац

Пријепоље - Почетак овогодишње 21. Лимске регате заказан је за суботу, 6.


Годину дана након катастрофалних поплава, у Драгачеву потпуно другачија слика: Бјелица коначно укроћена, уложено 80 милиона динара у заштитни бедем (ФОТО)(ВИДЕО)

Лучани - Блатњава река која тече уз зид куће, брза толико да се на њеној средини могу видети брзаци који се стварају тамо где има препрека, то је слика сећања Милорада Лабудовића из села Смоница код Гуче коме је поплава трећег јуна прошле године однела комплетно покућство.

 

“ То је било страшно, права правцата катастрофа, нисам могао да верујем да толика силина воде може да за кратко време уништи све оно што једна породица кући три деценије.


Мушкарац претио да ће скочити са моста у Пријепољу: Командир полиције одговорио га од самоубиства (ФОТО)

Пријепоље – Мушкарац средњих година М. Т у вечерњим сатима попео се на Шарамповски мост, на реци Лим у Пријепољу, претио да ће  скочити и на тај начин извршити самоубиство.


Медвед упао у тор Ивана из Ариља: Усмртио и појео целог овна, остали само рогови (ФОТО)

Ариље – На имање Ивана Шаптовића из села Висока код Ариља током ноћи упао је крупан медвед и направио велику штету. Развалио је тор, у стаду које броји двадесатак оваца усмртио овна и одвукао га у оближњу шуму.


„Инмолд“ из Пожеге стоји раме уз раме са светским компанијама: Просек запослених у овој породичној фирми је 28 година

Пожега - Премијерка Србије Ана Брнабић посетиће у суботу 6. јуна општину Пожега, и том приликом ће се састати са локалним привредницима, а потом ће обићи неколико пољопривредних газдинстава као и фабрику „Напредак” која је сада у власништву пожешке компаније Инмолд.


Ужице добија нови хотел након педесет година: Објекат са четири звездице гради домаћа компанија (ФОТО)

Ужице – Стари град у Ужицу, Неолитско насеље у Стапарима, најстарија хидро-централа на Балкану, јединствена поставка Ужичка република у Народном музеју, само су део туристичке понуде града на Ђетињи, а бројни занимљиви садржаји овде привлаче све већи број посетилаца. Међутим, проблем представља недостатак смештајних капацитета, а решење стиже крајем јула, јер се у Крчагову гради хотел, први након скоро пола века.


Ово су змије које живе на Тари: Наоружајте се знањем пре него што кренете у авантуру, да вас не изненаде поскок и смук (ФОТО)

Бајина Башта - Са лепим и топлим временом повећава се и вероватноћа да у природи сретнете змије. Нема потребе за паником, али је опрез неопходан.


Још један случај заразе у Ужицу: Корона вирус се не предаје у Златиборском округу

Ужице - На подручју Златиборског округа потврђен је још један нови случај позитиван на нову корона вирус из Ужица.  Од почетка епидемије до данас укупно је потврђебо 174 случаја инфекције новим корона вирусом.


Он је малац генијалац из Пожеге: Урош из главе множи и степенује велике бројеве, шестоцифрени резултати без грешке (ФОТО)(ВИДЕО)

Пожега - Урош Васиљевић из Пожеге још увек нема пуних дванаест година, али зато у глави као да има савршено тачан дигитрон. Овај дечак без проблема за неколико секунди помножи троцифрене бројеве, а резулат који се мери десетинама хиљада тачан је до задње цифре.


Тридесет породица у Севојну добило кров над главом: Дачић уручио кључеве избеглим лицима (ФОТО)

Ужице - Тридесет породица, избеглих деведесетих година из Босне и Херцеговине и Хрватске, а који тренутно живе на територији града Ужица, добиле су кључеве од станова. Две зграде, које су изграђене у Градској општини Севојно, финансиране су од стране донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, док је земљиште и пратећу инфраструктуру обезбедио Град Ужице.


Прекршајни суд у Чачку 2019. наплатио 197,2 милиона динара од изречених казни: Највећи приход од саобраћајних прекршаја

Чачак – Од почетка јануара до краја децембра прошле године у Прекршајном суду у Чачку изречена је 4. 051 новчана казна, 53 казне затвором и кумулативно 16 новчаних и затворских казни.