Фото

Дивљим свињама на падинама Рудника лоше се пише: Због повећаног броја јединки и све веће штете коју праве, лов на ове животиње продужен и током фебруара

Горњи Милановац - На падинама Рудника све је више дивљих свиња, а ове шумске животиње неретко праве штете у домаћинствима. Годинама уназад оне током летњих месеци пустоше кукуризишта мештана који бивају немоћни јер на поседе упадају током ноћних сати.


Колапс у саобраћају због две саобраћајне незгоде: Застој на магистралним путевима од Чачка ка Пожеги и Горњем Милановцу, снег пада сатима и возачима се саветује опрез

Чачак - На магистралном путу од Чачка ка Ужицу у близини места Тучково током поподневних сати дошло је до саобрћајне незгоде, која је проузрокована, како се претпостваља лошим временским условима.


На овој деоници на снази је обустава саобраћаја, а кроз Овчарско - кабларску клисуру формиране су километарске колоне возила.


Нови снег оковао Западну Србију: За ноћ пало око 30 центиметара, сва механизација и путари на терену а јак ветар отежава чишћење (ФОТО)

Златибор/Нова Варош - Током протекла 24 сата на територији Златибора и Нове Вароши пало је око 30 центиметара новог снега, а јак ветар прави проблеме путарима који су све време на терену.
"Механизација је на терену, а путеви се чисте по приоритетима.


Број заражених у Златиборском округу и даље не јењава: Преко 500 особа инфицирало се за један дан, до сада у целом округу преко 63 хиљаде лица имало симтоме корона вируса

Ужице - Од претходног извештаја до данас COVID-19 је потврђен код 596 лица. Статистика број инфицираних у последњих 24 часа у општинама и градовима Златиборском округа изгледа овако:

 

.


Прибој добија нову зелену оазу: На површини од два хектара на ушћу Увца у Лим гради се "Еко парк", до њега води стаза здравља уз речну обалу

Прибој – На ушћу реке Увац у Лим, на самој граници са Босном и Херцеговином на територији општине Прибој биће изграђен нови туристички комплекс на површини од два хектара. Крајем прошле године, простор на коме ће нићи „Еко парк” је очишћен од жбуња и култивисан, проширен је и прилазни пут који води од магистрале и граничног прелаза Увац до будуће „еко оазе”, у дужини од око пола километра.


Нови путеви у Србију доводе стране инвеститоре, Ваљево је само један од примера: Радови на изградњи саобраћајнице која ће повезати овај град са ауто-путем у пуном јеку (ФОТО)

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац, која ће Ваљево повезати са ауто-путем Милош Велики. И у зимским условима, радови се не заустављају, а министар Момировић је нагласио да је ово веома важан пројекат за Ваљево и Лајковац, јер ствара услове за долазак страних инвеститора.


Становници Севојна у проблему: Обустављен рад педијатра, родитељи сада децу са симптомима ковид инфекције морају да возе до Ужица у диспанзер

Ужице – Услед погоршане епидемиолошке ситуације и повећаног броја заражених медициснких радника, у Здравственој станици у Севојну били су принуђени да обуставе рад педијатра. Сва деца кој имају здравствених проблема од сада се морају јавити у у ковид амбуланту Диспанзера за мајку и дете у Ужицу, где се иначе обави око 80 прегледа дневно.


Повећао се број хоспитализованих ковид позитивних трудница и породиља: На ковид одељењима болнице у Чачку смештена укупно 34 пацијента

Чачак - На свим ковид  одељењима у оквиру Опште болнице Чачак тренутно је хоспитализовано 34 пацијента.   У респираторном центру смештено су четири болесника, а два са најтежом клиничком сликом су прикључена на респиратор.


Урнебесна сцена на магистралном путу ка Црној Гори: Пежо завршио на банкини, због снега на коловозу ауто проклизао па се обесио (ФОТО)

Нова Варош– Данас у поподневним часовима на магистралном путу ка Црној Гори у месту Бистрица код Нове Вароши, снег који је падао у поподневним часовима створио је огромне проблеме возачима који су се нашли на овим путном правцу.


"Пежо који је ишао испред нас некако је скренуо са главног пута и завршио на банкини због снега који је падао данас цео дан.


Јака снежна вејавица паралисала саобраћај на магистрали ка Црној Гори: Код Нове Вароши шлепери стоје попречени на коловозу

Нова Варош – Снежна мећава која је у поподневним сатима захватила територију Пријепоља и Нове Вароши паралисала је саобраћај на магистралном путу ка Црној Гори.  

"Све стоји, снег пада дуже од сат и не види се прст пред оком.


Корона однела још два живота у Чачку: На ковид одељењима хоспитализовано 38 пацијента, у респираторном центру четири болесника

Чачак - На ковид одељењима Опште болнице у Чачку тренутно је хоспитализовано 38 пацијената, у респираторном центру смештена су четири болесника од којих су два са најтежом клиничком сликом прикључена на респиратор.  

На одељењу гинекологије смештене су три ковид позитивне породиље.


Путари на Златибору читаву ноћ се борили са мећавом: Пало и до 30 центиметара новог снега, сви путеви за сада проходни

Чајетина - Услед нових снежних падавина путари на Златибору читаву ноћ су провели на терену како би путне правце одржали проходним. Нападало је између 10 и 30 центиметара новог снега, а оно што им је отежавало посао јесте јака вејавица и слава видљивост.


Газда Млађа из Котраже и ове папрене зиме обара рекорде: Рачун из ове драгачевске кафане могао би у данашње време опште скупоће ући и у Гинисову књигу рекорда (ФОТО)

Лучани – Док данима уназад гледамо папрене рачуне са српских оланина, на којима вам је за кафе и лимунаде потребно и преко хиљаду динара, газда Млађо из Драгачава и ове зиме обара рекорде. У селу Котража исто је права зимска идила, окружени сте снегом и лепом природом, а шоља кафе кошта 30 динара, а ако желите уз то и киселу воду онда је рачун за десет динара већи.


На три ивањичка гробља остало мање од 100 места: Хитно се решава проблем, јер покојници за неколико месеци неће имати где да се сахрањују

Ивањица - Након Бродарева и Чачка и општина Ивањица има проблем са мањком гробних места. На три гробља, колико укупно има у Ивањици остало је мање од стотину слободних места, па је питање до кад ће покојници моћи да се сахрањују, јер се број сахрана током године, уз пандемију корона вируса, у просеку креће око 130.


Има посла ко хоће да ради: Општина Пријепоље у закуп нуди преко 50 хектара ораница и пашњака, а земљиште се може користити само за пољопривредну производњу

Пријепоље – Општина Пријепоље понудила је у закуп на 15 година укупно 55,42 хектара пашњака и ораница у државној својини. Рок за пријаву је 25.


Шакали у експанзији, све више опасних предатора у шумама Шумадије: Веома тешко се лове и зато их је све више, Бојан из Тополе ипак успео да одстрели једног (ФОТО)

Топола – На територији Шумадије, у близини планина Венчац, Букуља и Рудник неколико година уназад шакали праве огромне проблеме мештанима. Јако се тешко лови, па је овај предатор у експанзији и има их све више, па пољопривредници страхују за своју стоку, али и за себе.


Пуне ковид амбуланте у Златиборском округу: Преко дана прегледа се преко две хиљаде лица, велики број пријема у болничке кревете

Ужице - Током протекла 24 сата у Здравственом центру Ужице које покрива целу територију Златиборског округа обављено је 2356 прегледа, евидентирано је 42 пријема и 27 отпуста.

 

.


Корона вирус не јењава у Златиборском округу: За један дан заражене 703 особе, у Ужице стигао 261 позитиван тест

Ужице - Током протекла 24 сата корона вирус је на територији Златиборског окрига потврђен код још 703 особе.


Највише новоинфицираних је у Ужицу 261, у Прибоју 68, Пријепољу 64, Новој Вароши 59, Ариљу 51, Пожега 51, Бајина башта 49, Чакетина 38, Косјерић 34 и у Сјеници 28.