Бранимир Плазинић привредник 2018. у Чачку

Чачак – Форум привредника Чачка, који окупља четири велика удружења предузећа из овог града са више од 5.000 запослених, данас је обележио седму годину откако слави свој дан, везан за датум победе, и по традицији доделио награде највреднијим привредним друштвима из свог састава. За најуспешније друштво у претходном лету проглашена је фирма „Плазматех” Бранимира Плазинића, младог пословног човека који са јаким инжењерским саставом производи, поред осталог, машину за хемијско нагризање (пескарење, кисело нагризање, глазирање или стаклено замрзавање) флаша.

Она се састоји од аутоматског хоризонталног сегментног транспортера, 2 робота и 7 независнх вертикалних аутоматских транспортера за 7 комора (хемијско чишћење, испирање, нагризање и 4 коморе за спољно прање). Користи се за обраду различитих врста стаклених предмета као што су флаше, чаше, светлеће стакло... Неке од испоручених линија овог привредног друштва дугачке су и по 60 метара.

Посебну награду Форум,а за пословну изузетност, добио је један од најдуговечнијих чачанских предузетника, Раде Грујовић, који је са својим предузећем „Прецизион” делатнст почео још седмдесетих прошлог века.

„Ово је седма година како се слави година Форума, 9. мај је леп датум, Дан победе, традиционално се додељују награде, надам се да је то пригодан обичај, колеге и остали предутетници препознали су активности Форума у којем се налазе четири велика удружења града која предлажу кандидате. Бирају се најбољи на основу резултата рада, на темељу пословне сигурности, пословности, броја запослених. Сарадња са самоуправом у Чачку је на изузетном нивоу, са Научно технолошким парком такође.”

Свечаном скупу водећих привредника овог дела Србије обратио се и Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, поручивши:

„Част нам је да је Чачак наставио тамо где је у једном тренутку застао, данас кад имамо коридоре а већ за Видовдан ове године аеродром у Лађевцима биће отворен за цивилно ваздухопловство. На нама је само да радимо што више, да радите што боље и квалитетније, не смемо да будемо заборављени никад више.”

У великој дворани чачанског хотела „Морава” свечаност је отворена и затим праћена концертом хора чачанских привредника „Хорум”, уз пригодне завичајне арије.

РИНА

 

09.05.2019.


Fotografije