Отворен дигитални кабинет за руски језик у Основној школи „Бреково“

Ариље - У Основној школи „Бреково“, у Брекову код Ариља, свечано је отворен  дигитални кабинет за руски језик, чију је адаптацију и опремање подржала компанија НИС у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“, који подразумева сарадњу са образовним и научним институцијама у Србији и иностранству.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе,  руководства Основне школе „Бреково“, компаније НИС, Школске управе, Савета родитеља, као и садашњи и бивши ученици школе.

Кабинет је комплетно адаптиран и реновиран, у потпуности је опремљен мултимедијалним средствима и обезбеђен интернет везом. Захваљујући томе, кабинет је намењен ученицима свих разреда и погодан је за извођење наставе како страних језика, тако и других предмета, који захтевају мултимедијалну опрему.

Основна школа „Бреково“ редовно учествује и остварује одличне резултате на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС, а наставу руског језика похађају сви ученици ове школе. Захваљујући подршци НИС-а, који већ седам година путем програма „Енергија знања“ улаже у популаризацију науке и унапређење услова за извођење наставе у образовним институцијама у Србији, у Основној школи „Бреково“ настава руског језика, као и осталих предмета, унапређена је и олакшана.

Милош Недељковић, председник Општине Ариље, истакао је да се Основна школа „Бреково“ поноси богатом традицијом и великим бројем угледних и познатих научника и уметника, који су бивши ученици ове школе, а председник Скупштине општине Ариље, Драгиша Терзић, захвалио се компанији НИС на донацији школи у Брекову:

„За општину Ариље ова година сматра се годином просвете. Општина је уложила у реконструкцију технолошког парка, захваљујући чему ћемо отварати нова IT одељења и нове образовне профиле. Наши ученици ће тако моћи да се школују у Ариљу. За нас је ова донација велика част“, навео је Терзић овом приликом.

Горан Ичелић, директор Основне школе „Бреково“, изразио је захвалност компанији НИС на донацији и истакао да се школа труди да максимално унапреди наставни процес, чему значајно доприноси успешна сарадња и са локалном заједницом и са мештанима.

Приликом свечаног отварања дигиталног кабинета за руски језик наставници и ученици Школе припремили су разноврстан уметнички програм, а директор Ичелић је уручио захвалнице гостима.

Компанија НИС у 2019. години наставља са донацијама школама широм Србије, чији ученици постижу запажене резултате на олимпијадама из руског језика и природних наука.

 

РИНА

 

11.05.2019.


Fotografije