Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Невероватно: Бетула опростио човеку који га је два пута ранио ножем


Кнић - Још се није осушила боја са насловних страна свих новина у Србији о покушају убиства познатог певача народне музике Слободана Бетулића Бетуле. Међутим, на његовој кафани се уместо црног барјака поново вије песма. Бетула ће још дуго лечити тешке ране нанете ножем, а једну је излечио већ после седам дана, ону најтежу на души. Он је опростио свом нападачу који му је нанео повреде опасне по живот.

„Ја ћу сад 65, а он је три године старије. Много смо појели хлеба и са хлебом, иако је он преварио све нас. Најбоље је прошао онај ко га није упознао. Ја сам му опростио све преваре, све инспекције и овај крвави нож са којим ми умало није узео живот. Нека му је богом просто и лаки затворски дани”, казао је Бетула.

Љиљана Љубисављевић, конобарица у локалу сведок је целог догађаја, ток 1. маја. Према њеним речима Томислав Максовић је цело јутро провоцирао.

„У кафани је било пар гостију који су седели и шалили се са Слободаном, његови пријатељи и нико на Максовића није обраћао пажњу, јер га неки нису ни познавали. У једном моменту Томислав их је напао да му псују мајку, што ниједног момента нико није урадио, тада је устао и отишао до аута извадио нешто и ставио за појас, и вратио се поново у локал”, рекла је Љиљана.

Према њеним речима Томислав је само тражио сукоб, јер им је више пута слао инспекције, и на Васкрс им је чак стигла финансијска полиција, а из поузданих извора су сазнали да он има веза са тим.

„Глумео је годинама да је пријатељ са Слободаном. Зоран, један од људи који су седели за Бетулиним столом, видевши да је он нешто узео из аута затражио је да се позове полиција и рекао је да ће нас Максовић све побити ко пилад. Тада је Томислав устао са свог места, обишао два стола пришао Зорану са леђа ухватио га за гушу, извукао нож и ставио му га под грло рекавши `ај да видим како ћеш сад да ми псујеш мајку”, казала је и данас видно уплашена Љиљана.

Тада је, како наводи она, Слободан повисио тон, рекавши Максовићу да се не фолира и да не плаши госте.

„Зоран је пао доле, а Томислав га је тада два пута шутнуо, склонио нож и вратио се за свој сто. Тада му је речено да напусти локал, међутим он је и даље седео не обраћајући пажњу шта му се говори. Слободан га је три пута опоменуо, а Максовић му је на то рекао да је ово јавни локал и да он неће да га напусти. Бетула му се обратио речима да је он испред Гржанског среза и да он одлучује, а да му не требају они који га љагају, оговарају, шаљу му инспекцију као ни лажни пријатељи. После тих речи Бетулић га је благо повукао за раме, међутим он није реаговао, следећи пут када га је повукао он је скочио са столице извукао нож и ставио му га под грло. Тада сам ја стала између њих, а два госта су пришла и смирила ситуацију”, прича Љиљана додајући да се након тог инцидента Томислав вратио на место и касније изашао из локала.

Љиљана је искористила прилику када је Максовић напустио кафану и отрчала код комшинице да позове полицију. 

„Враћајући се из њеног дворишта видела сам на прагу локала како Томислав удара у стомак Слободана. Мислила сам да је песницом. Док сам дошла, он оставља Слободана наслоњеног на врата и одлази у правцу Бумбаревог брда. Тада је Слободан изустио `уби ме Томо`. Када сам му подигла мајицу видела сам велики рез и у дубини су се назирала црева. Ставила сам га на прву столицу до врата и стисла рану”, прича без даха Љиљана.

Слободан и данас не верује, да му је некадашњи друг то могао да уради.

„Нисам придавао важности, то што је махао ножем. То ми је друг, мислио сам повиленео нешто. Када ми човек заби нож, као струја да ме удари, и поново га зари да га гурне до краја увис. После неколико тренутака сам се онесвестио”, каже Бетулић.

 

Докторе кућа ти певала

 

Влада Тврдишић је млади хирург који је осам сати оперисао Слободана Бетулића и коме је он захвалан до неба.

„Он је мој Бог. Динара није хтео да ми узме, кућа му певала. Освестио сам се тек сутрадан, држали су ме у вештачкој коми, јер сам имао тешке ране. Пробио ми је џигерицу, слезину дошао до дванаестопалачног црева на један милиметар, да је ту пробио било би опасно. Доктор каже масна ти џигерица од ракије и печења, спасла те сланина. Дебео стомак, а кратак нож. Сви су у болници били одлични, изузетно особље. Направио сам им читаву пометњу, дошло да ме посети преко 140 људи закрчило од улаза у болницу до четвртог спрата. Рекли су ми да склоним народ, не могу да раде, ко на вашару у Книћу. Три кревета око мене празна, ставља народ шта је донео и напунише их до врх. Било је само око 100 кг банана, позовем сестре и кажем им да носе, намирили смо целу болницу. И после мог излазска из болнице, народ још долази да ме обиђе мисле да сам још тамо”, прича Бетулић.

Иначе, кафана у којој се догодио овај немили инцидент власништво је Удружење грађана Гружански срез. Слободан Бетулић Бетула је председник Управног одбора а Љиљана Љубисављевић је члан као и академик проф. др Драган Батавељић са Правног факултета.

 

РИНА


11.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO