Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Инспектори поручују: Доста је било насиља над нама, желимо оштрије казне за све који нас нападају!


Чачак – Мрежа инспектора Србије упутила је Скупштини РС предлог о изменама Кривичног законика, према ком би извршиоце тешких кривичних дела очекивале оштрије казне.

 “Сведоци смо бројних напада на иснпекторе, који се из године у годину настављају. А нападачи нису сaнкционисани, него су пријаве већином застареле или нападачи упућени на условно издржавање казне”, каже инспектор Драгомир Пауновић.

 Инспектори су и до сад имали статус службених лица, али заштита коју су примали, како кажу чланови МИНС – а, није била адекватна.

 “Поједина службена лица имају право и обучени су да на силу, одговоре силом. Инспектори то не могу, зато сматрамо да су неопходне оштрије казне, како би се нападачи демотивисали за чињење таквих кривичних дела”, истиче Пауновић.

 Напад на инспекторе у ствари је напад на државу, тврди Пауновић и наглашава да уколико Скупштина не прихвати њихов предлог послаће негативну поруку и охрабриће насилнике да и даље врше кривична дела.

 Председница Скупштине Мреже инспектора Србије, Сузана Глигорић подсетила је на само неке од бројних напада на инспекторе претходних година.

 ”У најтежем положају су инспектори који врше теренски надзор. Они су у директном контакту са субјектима и изложени су вређењу и физичким нападима. Сведоци смо да је инспектор рада пребијен у Нишу, толико да више не може да се врати на посао. Пољопривредна инспекторка закључана је у хладњачи, а аутомобил инспекторке у Сурдулици умало да буде преврнут”, изјавила је Сузана Глигорић и додала да ће прихватање овог предлога МИНС – а бити још један корак напред у развоју реформе инспекције.

Порасло је поверење грађана у рад инспекције. Пре се на инспекторе гледало као на неког ко омета пословања, а данас се види јасан помак и чињеница да су инспектори ту да помогну пословање и да имају саветодавну улогу”, закључила је Глигорић.

 РИНА

 

 


14.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO