Srbin uhapšen po Interpolovoj poternici u Baru: Određuje mu se ekstradicioni pritvor, osumnjičen za teška krivična dela     ·     Ovako je umrla beba koju su rastrgli pitbulovi: Stigao nalaz obdukcije     ·     Produžen pritvor uhapšenima nakon sukoba u Banjskoj     ·     Sneg veje na Goliji: Zima u aprilu stisnula zube i ne pušta, prava decembarska idila na Odvraćenici u centru planine (FOTO)(VIDEO)     ·     Kamiondzija iz Crne Gore pokušao da sakrije 50 kilograma rezanog duvana: Prijepoljska policija ga odmah uhapsila i privela kod tužioca (FOTO)     ·     Lažno širenje panike u Novom Pazaru: Policija se oglasila - nije bilo nikakve pucnjave, niti smo pozivali ljude da odstanu u svojim domovima     ·     Čekamo satima i satima: Kolaps na graničnom prelazu sa Hrvatskom, kolona šlepera dugačka preko deset kilometara (FOTO)     ·     Prve slike i snimci sa mesta ubistva u Preljini: Napadač u bekstvu, ubijeni od ranije poznat policiji - njegovim roditeljima Hitna pruža pmoć (FOTO)(VIDEO)     ·     Pucnjava u Preljini kod Čačka: Ubijen muškarac, policija na licu mesta     ·     Dečak upao u otvoren šaht u Nišu: "Da je bilo slabije dete polomilo bi nogu sigurno"     ·     Sanirana havarija u Čačku, sve je pod kontrolom: Svi građani dobili vodu, nakon što se obrušio rov prilikom izgradnje poslovno-stambenog objekta u širem centru grada (FOTO)     ·     Žestok obračun u Novom Pazaru: Potukla se grupa mladića, uzrok najverovatnije ilegalna ulična trka automobila     ·    


Autor: RINA.rs


Миловановић: Ентузијазам радника подигао је фабрику "МБ Наменска" из пепела


Лучани - Предузеће „Милан Благојевић - Наменска“ данас је свечаном прославом и доделом новчаних награда и захвалница дугогодишњим радницима, обележила јубилеј предузећа, 70 година рада и постојања. Генерлани директор Радош Миловановић истакао је да су после бомбардовања, када је фабрика била уништена и сравњена са земљом уз ентузијазам и рад свих запослених успели да ураде немогуће.

„Направили смо нову Наменску, по квалитету можда и бољу. Изашли смо у Европу, изашли у свет упослили капацитете, модернизовали технологију и увели нову. Да почнем од 2001. године када смо уложили 58 милиона евра сопствених средстава у инвестиције. Велику пажњу посвећујемо мерама безбедности и заштите на раду. Задње четири године уложили смо четири милиона евра и идемо стопом развоја. Наше име је препознатљиво у свету по прозвдоима, роковима испоруке, ценама, развоју и освајању нових производа, српски барут је постао бренд. Златна година је 2017. када смо издвојили преко 12 милоиона евра добити, настављамо тим темпом. Морамо свакодневно пратити развој система, наоружања и војне опреме и барут мора задовољити те захтеве као и ракетна горива”, истакао је Миловановић.

Фабрика „Милан Благојевић - Наменска” има широк спектар производа и не треба да брине за своју будућност.

„Цела војна индустрија Румуније везана је за наше предузеће, као и Бугарска и БиХ. Цела Европа, Америка и Африка су препознале наш квалитет и ми смо постали њихови снабдевачи пре свега барута и ракетних горива”, кажа је Миловановић.

Према његовим речима не би успели да постигну такве резултате без добрих радника.

„Материје су много опасне, мала непажња изазива оно најгоре. Зато раднике стално едукујемо, поставка видео надзора који је коштао близу два милиона евра, увели смо у све производне погоне и сада више нема пожара и свега онога што је било. Стимулација је и плата чији просек у првим месецима ове године око 82.000 ”, рекао је Миловановић.

Руководство и радници би желели да председник РС Александар Вучић дође и посети их јер, како кажу имају шта да му покажу.

Председник Самосталног синдиката МБ Наменска Зоран Бабић истакоа да памте и тешке године пословада и одрицања а да су данас дошли до нечег лепог.

„Безбедност и здравље је на високом нивоу, плата такође а и залагање радника. Неко ко је нама водиља у свему и најзаслужнији за постигнуте резултате, и за кога се надам да ћемо га још увек имати је генерални директор Радош Миловановић. Желимо да буде испред нас и развија наше предузеће како би славили наше јубилеје још лепше и да наставимо да будемо окосница привреде у нашем окружењу”, закључио је Бабић.

РИНА


14.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO