Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·     Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Чачак раскршће ауто-путева (Видео)


Чачак – Све је спремно за почетак радова на изградњи ауто – пута од Прељине до Пожеге. Ова деоница дугачка је 31 километар, а држава је за пројекат издвојила 450 милиона евра. Насавак изградње Коридра 11 велики значај имаће за Чачак што потврђује и градоначелник Милун Тодоровић.

“Наш град постаће раскрсница свих путева и буквално као мерцедесов знак биће у средини дешавања у Србији, и на Блакану, јер ће се овде укрштати Моравски коридор, Коридор 11  ”, каже Тодоровић и додаје да се бенефити већ осете у развоју привреде.

“Три велика инвеститора су већ најавила свој долазак у Чачак, јер свима њима основни услов предствља добра инфраструктурна мрежа, а ми то можемо да им понудимо. За наш град то је капитална инвестиција која ће допринети развоју привреде, пољопривреде и туризма. Донеће нова радна места и смањити одлазак омладине у веће градове”, истиче Тодоровић.

Деоница ауто – пута од Прељине до Пожеге једна је од најзахтевнијих јер трећину чине тунели и мостови, а кроз Чачак пролази 15, 5 километара.

“Радови крећу преко Ракове, Вранића, у Трбушанима ће бити тунел дугачак 400 метара. Деоница се даље наставља уз реку Западну Мораву ка Пријевору до Паковраћа. Затим следи тунел дугачак 2800 метара који пролази кроз плнаину Јелицу, наставак кроз Муњино брдо до пожешке котлине где ће бити највећа петља”, каже Тодоровић.

Деоница Коридора 11, од Прељине до Пожеге, од великог је значаја и за Општину Лучане, јер ће са једном модерном саобраћајном мрежом бити повезана са остатком Србије, рекао је у изјави за агенцију РИНА председник Општине Лучани Миливоје Доловић.

„Када је 2006. године у општину дошло идејно решење о могућој траси ауто - пута код грађана читавог Драгачева се пробудила једна велика нада, јер у дужини од седам километара пут пролази кроз Лучане. Велике напоре улаже и председник Србије Александар Вучић и Влада РС, а сутра ће положити и камен темељац у Паковраћу као почетак изградње”, казао је Доловић.

Он додаје да ће на територији Општине Лучани имати и укључење и искључење за ауто - пут.

„У грађевинском и архитектонском делу најзахтевнија је деоница која управо пролази кроз Лучане има три моста, тунел од 2.050 метара и надвожњаке. Изградња ауто - пута значи више радних места, јер ћемо ми као општина у наредне две године купити 35 хектара земље како би створили нову модерну индустријску зону коју ћемо сутра моћи заинтересованим инвеститорима да уступимо. Потребно је да све крене на време јер рок за завршетак радова је неких три године. Ми као локална самоуправа, све обавезе које имамо у вези привремене и трајне ескпропријације парцеле око ауто - пута и боравишних кампова, на време извршавамо према ресорном министарству”, истиче Доловић.

Према његовим речима грађани Драгачева су нестрпљиви да виде кинеске извођаче радова који ће наредних месеци почети интезивно да граде ову деоницу ауто - пута.

 

РИНА

 


16.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO