Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


Он је тренутно најбољи српски кошаркаш у најјачој регионалној АБА лиги: Аврамовић открио детаље из свог живота, није заборавио родни град и Чачане који су му ветар у леђа (ФОТО)


Чачак - Неподељено је мишљење стручне јавности да је Чачанин Алекса Аврамовић најбољи српски кошаркаш у најјачој регионалној АБА лиги. Он је на позив свог земљака, такође Чачанина и најтрофејнијег тренера Европе Жељка Обрадовића, како сам каже, и дошао, тј. вратио се у српску кошарку након запажених улога у италијанској и шпанској кошарци, и са непуних 28 година, иако врло искусан, чека га још сигурно много што клупских што репрезентативних изазова, најпре у покушају да свој Партизан доведе до титуле, а и у завршници овогодишњег другог по важности европског такмичења, Еврокупа.

 

Да би за све наредне обавезе имао снаге и енергије, поред редовног тренинга и одмора, овај надарени Чачанин има јасну формулу.

 

"Волим да одем и редовно посећујем манастире у Овчарско-кабларској клисури. Једноставно, то ме одмара. Осим тога, снагу црпим и из одлазака у Kоштуниће и Прањане, кум ми је из Прањана и баш волим тамо да боравим, чини ме врло мирним", истиче у разговору за агенцију РИНА Аврамовић.

 

Kада је реч о осврту на свој родни град, наводи да је Чачак место у којем је живео, "а сигурно ћу опет живети и планирам да се вратим једног дана".

 

Аврамовић је иначе завршио чувену Чачанску гимназију, био добар ђак и у основној и у средњој школи јер, каже, није могао бити сигуран да ли ће успети у кошарци.

 

"Од малих ногу сам имао свест о томе да се можда неће поклопити све коцкице да будем кошаркаш. Ишао сам редовно у школу. У гимназији сам био врлодобар, одељење ми је било фантастично. Већина пријатеља ми је данас из средње школе, то су моји Чачани. Памтим све екскурзије са друштвом и мислим да сам имао ту срећу да тако, ја мислим 'здраво' одрастам. Наравно, и да доживим матуру", указује Аврамовић на аспект брзог одвајања и осамостаљења које важи за професионалне спортисте још од раних средњошколских дана што је он, како наводи, срећом избегао.

 

"Нисам желео да идем ванредним путем, све редовно, и мислим да се све може постићи кад се хоће. Потом уписујем Факултет спорта и физичког васпитања у Београду, наравно редовно", напомиње саговорник РИНЕ.

 

Упитан о партијама матичног клуба и најбољој кошарци која се опет игра поред Мораве, наводи да је веома срећан због успеха Борца и да су побољшања значајна и видљива у односу на време када је он био "борац".

 

"Борац је традиција, историја. Ту сам почео, а ту ћу, надам се, и завршити једног дана своју каријеру!", јасан је Аврамовић, који каже да прати Борац у АБА лиги, да се радује њиховим успесима и победама, а било је, додаје, и мечева где је могао "зрелије" и "незаслужено губио".


Похвално се изразио о тренеру Марку Мариновићу.

 

"Малина је сјајан. Страховито је унапредио Борац. Желим им све најбоље", поручује он.

 

На питање како сарађује са земљаком Обрадовићем данас у Партизану, Аврамовић наглашава да је управо Жељко заслужан за његов повратак.

 

"Знамо сви ко је Жељко, на његов позив сам и дошао и свестан сам да уз њега доста напредујем. Данас сам свакако много бољи играч него пре годину дана", закључио је Алекса Аврамовић.

РИНА/ Спорт


06.04.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO