Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Крај каквог се претучена Николија највише плашила: Након осам месеци завршено суђење мужу насилнику из Заблаћа, Горан ће бити послат на лечење у затворску болницу


Чачак - Основни суд у Чачку је Горану В. из Заблаћа који је оптужен за кривично дело насиље у породици изрекао меру обавезног психијатријског лечења у психијатрсијкој установи затвореног типа, тачније у затворској болници. Он је проглашен да није био урачунњив у тренутку извршења кривичног дела, када је мотком скоро на смрт претукао супругу Николију В. Адвокат окривљеног, Иван Чвркић, истиче да су на тај начин прихваћени резултати доказног поступка и тужилац је одустао од предлога да се изврши допунско или ново вештачење од стране Медицинског факултета у Београду.

 

"Прихваћено је моје становиште да се ради о беспотребним и сувишним доказима јер је чињенично стање у потпуности утврђено. У овом случају победило је право и победиле су чињенице. Оно што је важно нагласити јесте да у овом кривичном поступку нити је тужилац поражен, нити сам ја као бранилац победник. Ово је једини законити пут да Горан за оно што је учинио да се лечи. Да се разумемо, он није ослобођен и иде у затворску болницу. Тамо ће га пратити лекари, када процене да је урачуњив суду се може предложити укидање те мере. Имајући у виду дело које је направио, он ће тамо сигурно провести одређено време", изјавио је за РИНУ адвокат Иван Чвркић.

 

Адвокатица окривљене, Ирена Илић, након суђења истиче како сматра да је у оваквим случајевима целисходније изрицање репресивне затворске мере у односу на меру безбедности обавезног психијатријског лечења, а о чему сведочи и догађај који се одиграо пре само неколико дана у Атеници.

 

"С обзиром на предлог Основног јавног тужилаштва, који је данас достављен у драстично измењеном облику истичем да целокупни поступак, почевши од фазе истраге који се водио пред Основним јавним тужилаштвом, па до доношења мериторне одлуке пред Основним судом је вођен на нестручан начин, у складу са линијом мањег отпора. Надам се да због незаинтересованости поступајућих надлежних органа, у рубрикама ваше штампе, одељак црне хронике, нећемо угледати нове жртве укључујући и Николију", навела је Илићева за нашу агенцију.

На ову пресуду Основног суда одбрана оштећене нема право жалбе.

РИНА


13.04.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO