Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Невреме носило све пред собом, град величине ораха опустошио чачанаска и драгачевска села


Чачак - Незапамћено невреме око 19 сати погодило је чачанска и драгачевска села. Град величине ораха обелео је у двориштa у Пријевору и Миоковцима. Док је олуја са кишом погодила села Трнава и Заблаће. Излетници који су недељу проводили у викендици у Пријевору кажу да до сад нису видело ниста слично.
"Падало је дуже од 20 минута, изузетно крупан град. Не памтим да сам икад овако нешто видео. Причињена је штета на колима која су била паркирана испред викендице, јер је сипало као из кабла", каже Иван Томовић за РИНУ.

Дарко Топалoвић из села Миоковци код Чачка,  каже да је било града и ранијих година, али да оволику количину за тако кратко време ни он ни његови укућани до сад нису видели.
"Све је развалило. Не знам да ли је остао који плод на дрвету. Мислим да нам је берба кајсија завршена. Сад у дворишту ја могу напунити пуну тракторску приколицу града. Да човек не поверује", изјавио је Топаловић.

Војкан Томић, противградни стрелац из Миоковаца истиче да је испалио 10 противградних ракета. "Чим сам добио команду, испалио сам ракете. И не само ја, већ имам информацију да су оне испаљене и на територоји целог града Чачка из свих противградних станица. Овде у Миковцима имају две станице и испалио сам 10 ракета, али опет нас је град убио, јер је тукао невероватном силином", истикао је Томић у изјави за агенцију РИНА, и додаје да је имао укупно 17 ракета и да му је на стању остало само седам, па уколико се слично невреме као у вечерас брзо понови, биће озбиљних проблема за мештане овог подручја.

На другој, противградној станици 142 у Миоковцима дежурао је Радојко Милосављевић.
"Имао сам три команде и испалио две ракате. Заједно са колегом у овом делу који ми покривамо испаљено је укупно 12 ракета. Град је и поред тога направио доста штете, а не смем ни да замислим каква би ситуација била да их нисмо толико  испалили", каже Милосављевић.

Невреме није заобишло ни Драгачево


"Град је највише падао у селима Рти и Доња Краварица, где је причињена велика штета на усевима. Ту је најкритичније. Нешто слабијим интезитетом падао је у селима Вича, Властељица, Ртари, Дучаловићи као и у Гучи", рекао је Зоран Вучићевић, начелник Штаба за ванредне ситуације у општини Лучани.

Како агенција РИНА незванично сазнаје, постоји проблем у комуникацији између Радарског центра Ужице и противградних стрелаца у Чачку, јер станице у доњем делу Града Чачка уопште не чују сигнале због лоше радио везе.

 

Град овог пута није заобишао ни милановачку општину, када је око 19 сати  непрекидно падао 20 минута, и нанео велику штету пољопривредним и воћарским културама у селу Брезна надомак Горњег Милановца.

Олујно невреме и град велику штету нанео је и у селу Вранићи код Чачка где је оштетио воћњаке и усеве. Невреме је погодило и села Милићевци, Горња Горевница где је град падао у два наврата и причинио је велику штету на засадима воћа.

РИНА


19.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO