Добро обратите пажњу на којој страни вам се налази тераса, од тога зависи какве ће вам бити мушкатле: Ово морају да знају све домаћице које имају цвеће, са великим предзнањем мора се у куповину (ФОТО)

Чачак - За разлику од претходних година, када је цвеће красило балконе већ у првим данима априла, сезона ове године почела је нешто касније. Лоши врменски услови су један од разлога, али и поскупљење које није заобишло ни ову производњу јер су цене цвећа знатно више услед поскупења репро материјала. Ипак, оне домаћице које га воле и даље не одустају од њега. Најтраженије овог пролећа су сурфиније и мушкатле које захтевају посебну негу, и место на ком ће се наћи.


"При куповини цвећа морамо знати колико нам је сунчана тераса на којој би поставили наше биљке. Постоје мушкатле које доста добро подносе сунчане позиције али исто тако постоје и оне које не воле да у току најтоплијег дела дана буду директтно изложене на сунцу. Такође, постоји избор да ли желимо да биљке буду у падајућој форми, или на изглед жбунасте и то су неке две најзначајније поделе код мушкатли и цвећа. У првом периоду када се биљке пресаде у саксије пожељно је ставити прихрану којима поспешују масу или бујност биљци. Када оне крену са цветањем, додаје се прихрана за пораст цвета", казала је за РИНУ, Весна Чвркић, узгајивач цвећа.

06.05.2022.


Fotografije