Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Шта се дешава са људима, да ли намерно изазивају ватрену стихију: Преко 100 пожара регистровано на територији Моравичког округа за само два месеца, узрок најчешће људски фактор


Чачак - На територији Моравичког округа током марта и априла регистровано су 142 пожара, а око 86 избило је на отвореном простору. Један од најчешћих узрок јесте људски фактор, односно немарно и несавесно понашање појединих грађана.

"Пожари на отвореном простору се веома брзо шире, често обухватају велике површине и постоји реална опасност по здравље и живот наших суграђана. Оно што је битно, јесте да наносе велику материјалну штету, а то је оно што сви занемарујемо”, рекао је за РИНУ Боривоје Гачић, командир ватрогасно-спасилачког батаљона Чачак.

На подручју Чачка евидентирано је 28 пожара, у општини Горњи Милановац 23, у Ивањици 20, а у Лучанима 15. Одељење за ванредне ситуације у Чачку је током претходна два месеца извршило преко 30 обилазака терена и том приликом је писано 15 прекршајних налога, оним лицима за које се утврдило да су вршила спаљивање на отвореном простору.

„Апелујемо на све грађане, пољопривреднике и предузећа која се баве пољопривредом да пољопривредне послове обављају уз максималну опрезност, да поштују све мере како не би дошло до настанка и ширења пожара”, додао је Гачић.

Он је подсетио да је забрањено паљење ватре у шуми, али и 200 метара од руба шуме, као и спаљивање биљних остатака, остатака усева и смећа на отвореном простору.
Уколико се установи да је вршено спаљивање на отвореном простору, казне су 10.000 динара за физичка лица, односно 300.000 до милион за правна лица.

РИНА


10.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO