Devojčica (12) teško povredjena na hipodromu u Beogradu prevezena u Tiršovu     ·     Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za 1. maj, sa pečenjem i trubačima- tipično po srpski (FOTO)     ·     Mašinovodja spasio psa sigurne smrti     ·     Počela sednica Saveta bezbednosti UN: Vučić predstavlja Srbiju     ·     Ovo je zvanično najlepše selo u Evropi i ima najstariju apoteku: Olimje u Sloveniji krije nestvarne predele, monasi u zamku starom 1.000 godina se i danas bave medicinom (FOTO)     ·     Ne žele da plaćaju ulaz u prirodu koja im je u blizini kuća: Obustavljena naplata taksi u NP Tara ali samo za vozače koji imaju užičke tablice     ·     Drogiran seo za volan škode, pa dao gas: Gornjomilanovčanin poslat na trežnjenje zbog konzumiranja kokaina tokom vožnje     ·     Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Jedva se izvukli iz mećave: Skoro pola metra snega na Bjelasici, planinari umalo ostali zaglavljeni u snežnim nanosima - neverovatna zimska idila usred aprila (FOTO)(VIDEO)     ·     Sve je uništeno, plodovi su bili potpuno crni: Aprilski mraz napravio katastrofu u voćnjaku Miroslava iz Prijepolja, šljiva ove godine neće biti ni za džem     ·     „Pažljivkova smotra“ u Guči     ·     Ima posla ko hoće da radi, traži se šef proizvodnje: Kompanija iz sela Prislonica kod Čačka traži radnika za rukovodeću poziciju     ·    


Autor: RINA.rs


Након превремених локалих избора, изабрани нови председници општина: Миливоје Доловић на челу Лучана, у Бајиној Башти Весна Ђурић


Лучани / Бајина Башта - Миливоје Доловић након локалних избора у Лучанима, одржаних 3. априла, поново је изабран за председника општине тако да ће добити још један мандат да предводи Лучане. Тако је одлучио локлани парламент који се данас конституисао.

 

Миливоје Доловић из Котраже рођен је 1986. године у Чачку. Дипломирао је на Економском факултету у Крагујевцу. До избора на функцију председника општине радио је као заменик председника општине Лучани. Члан је Српске напредне странке.

 

Иначе, на Конститутивној седници Скупштине општине Лучани, верификовани су мандати одборника Скупштине. Верификациони одбор потврдио је мандате 35 одборника Скупштине, који су присуствовали седници. Нов сазив Скупштине на основу изборних резултата локалних избора одржаних 03. априла 2022. године чине 20 одборника листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, девет одборника листе групе грађана, „Један тим“ , четири одборника са изборне листе „Ивица Дачић -Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, два одборника са изборне листе „Покрет за обнову Краљевине Србије“.


На првој конститутивној седници изабрана је председница Скупштине општине Лучани Весна Стамболић, професор народне одбране из Лучана, која ће Скупштином председавати у наредне четири године. За заменика Скупштине општине Лучани одборници су изабрали Зорана Плазинића из Губереваца, који је у девет мандата био одборник СО Лучани.

 

Такође, у Бајиној Башти где су одржани превремени локални парламенатни избори, за председника ове општине изабрана је нова-стара председница Весна Ђурић, такође на скупштинском заседању изабрани су и заменик председника општине и председник Скупштине општине.

РИНА


12.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO