Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Сваки корак може да буде кобан, даске су труле а заштитна ограда разваљена: Висећи мост преко Западне Мораве у јако лошем стању, а преко њега прелази неколико стотина људи сваког викенда (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак - Омиљено излетиште многих Чачана, али и посетиоца са стране свакако је Овчарско-кабларска клисура која је препознатљива по својој величанственој природној лепоти, али и по изузетном историјском богатсву јер се на њеној територији налазе бројни средњовековни манастири. Идеалан за шетњу током пролећних дана свакако је предео уз реку Западну Мораву, а многи се одлуче прећи преко висећег моста на другу обалу. Оно што је изненадило госте јесте чињеница да је мост којим преко викенда прође неколико стотина људи у веома лошем стању.

"Даске на поду су труле, сваки корак је ризичан и прелази се на сопстену одговорност. Без било какве табле и упозорења људи прелазе и тек на пола овог висећег моста виде да их сваки наредни корак може довести у опасност. Недостају комади пода, плетена жица са стране је проваљена. Велико је питање и сајле које га држе у каквом су стању", рекао је за РИНУ Милован Ресимић, сталан гост Овчар Бање.

Да Овчар Бања није заборављени бисер Србије показује и њена ревитализација која се реализује након читавих 60 година чекања, а ресорна министарства улажу велика новчана средства како би се изградили нови инфртасруктурни садржаји.

"Гради се видиковац на Каблару, асфалтирају путеви и изводе радови на изградњи Природњачког центра, па може ваљда да се "ревитализује" и овај дотрајали висећи мост. Не да га посетиоци прелазе са стрепњом. Није ту потребно много новца, само мало више ангажовања од стране локалних надлежних институција", додаје Милован.

Осим што је позната као предео изузетних природних одлика Овчар Бања изузетно је археолошко налазиште, али и лечилиште у ком су многи потражили свој спас умивајући се и купајући у лековотој води. Археолошки налази показују да су термоминерални извори коришћени још током праисторије, а ни данас не отичу узалуд, јер бројни путници намерници овде долазе на терапије. Вода је вулканског порекла, не мења температуру, не мења састав и показала су се одличном у лечењу реуматских обољења, спондилозе, артрозе, кожних и нервних обољења.

РИНА


16.05.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO