Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Некада најчистији град у бившој Југославији, сада плива у смећу: Окупили се многи грађани да очисте Пријепоље, са четири локације уклоњено преко 20 кубика отпада (ФОТО)


Пријепоље – Град који је у бившој Југославији важио за најчистији, сада је због несавесног понашања појединаца пун дивљих депонија. Да би гомиле смеће биле уклоњене организована је акција пролећног чишћења Пријепоља у којој су учешће узели многи појединци, али и колективи и установе.

"Ово је прилика да оживимо грађански активизам како би се повећала свест о важности улоге сваког појединца о целокупном изгледу града као и то да се о животној средини треба односити одговорно и савесно", каже иницијатор акције Марко Клачар.

Очишћене су четри локације у оквиру недељне акције и то обала Лима у Шарампову, спомен комплекс “4. Децембар”, стадион “ОРСИ” и магистрални пут у Грачаници. Са четри локације уклоњено је око 20 кубика шибља и разноврсног отпада.

"Акцију је подржао велики број грађана и колектива и то Полицијска управа Пријепоље, Матична библиотека “Вук Карадзић”, ТОП-а, Одред извиђача, УГ”Јадивник-оаза нетакнуте природе”, Центра за социјални рад Пријепоље, Травел ПОИНТ као и ученици и професори Економско-трговинске школе, а учешће је узела и општина Пријепоље са ЈКП ”Лим", рекао је Марко.

Из локалне самоуправе апеловано је на наше грађане да више воде рачуна о животној средини јер оволика количина отпада и њено неадекватно складиштење је упозорење свима да је здрава и чиста околина предуслов здравог начина живота.

РИНА


17.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO