Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Врео и нов асфлат пуши се на путу од Кокиног Брода до Прибојске Бање: До скоро девастирана деоница сада у Прибој и Нову Варош доводи нове инвеститоре и многе туристе


Нова Варош/Прибој – На деоници пута од Кокиног Брода до Прибојске Бање интензивно се врше радови на реконструкцији. Највише људства и механизације ангажовано је на потезу од Радоиње према Кратову, где је у току постављање завршног слоја асфалта.У динамику посла и квалитет радова уверио се и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је обишао целу трасу пута у пратњи извођача радова и челних људи општина Нова Варош и Прибој.

 

"Председник је обећао да ће овај пут бити готов и ми сада појачавамо темпо градње. Путеви немају алтернативу, и у околностима у којима се наша земља нашла, Србија је једина која није увела санкције Русији, и због тога трпимо невероватне политичке притиске. Када је Европа у кризи ми не заустављамо инвестиције. Нећемо стати са борбом за бољи живот наших грађана. Очекујем да до краја године завршимо ову трасу пута. Жавршили би смо је и раније али имамо проблема са клизиштем и изградњом мостова, у сваком случају 80 процената радова ће бити завршено током наредна два месеца – уверава министар Момировић.

 

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска Бања почели почетком септембра прошле године, изводе их фирме „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић навео је да очекује да ће реконструкција пута бити завршена до краја године.

 

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да се овим инфраструктурним радовима на саобраћајници Кокин Брод – Прибојска Бања олакшава долазак нових инвеститора у овај крај. Он је навео да је током последње посете председника државе Прибоју договорено низ инфраструктурних пројеката, чија реализација се тек очекује. Фирма “Нови Пазар пут” завршиће до 28. јуна све уговорене послове на овој деоници пута.


"Ми смо по налогу Јавног предузећа Путеви Србије дошли да помогнемо колегама из Ужица, због кратког рока и обимног посла. Зима нас је мало успорила, међутим сада радимо пуним интензитетом. Као што смо планирали до 28. јуна завршићемо наш део посла, а то је санација 10 километа пута", каже Грбовић.

 

Комплетну санацију пута од Кокиног Брода до Прибојске Бање, вредну више од осам милиона евра финасира држава.

 

РИНА


18.05.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO