Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Огромне количине снега у априлу, а у мају прави рај: Овако сада изгледа највиши врх Голије, Јанков камен пун посетилаца који учествују на јединственој трци у Србији (ФОТО)


Ивањица - Са највишег врха планине Голије, Јанковог камена  смештеном на 1833 метара надморске висине данас је почела дводневна трка „Ивањица ТРАИЛ 2022” у укупној дужини од 66 километара у којој учествује преко 100 такмичара из свих крајева Србије.

„Прва трка одржава се данас у дужини од 33 километра од Јанковог камена па до Ковиља, док други део трке обухвата осталих 33 километра до планине Мучањ. Овакав догађај по први пут се одржава на територији општине Ивањица и циљ нам је промоција природе и чистог ваздуха и да покажемо капацитете којима располаже овај крај, јер ниједна општина не може понудити ова три локалитета у окружењу Јавор, Мучањ и Голију”, рекао је Мирко Главинић организатор такмичења.

Лепо време послужило је такмичаре који су дошли из свих крајева Србије и одушевљени природом већ планирају поновни долазак.

За ову трку сам се дуго и детаљно спремала, с обзиром да сам из Ивањице сматрала сам да је неопходно узети учешће у оваквом догађају посебно када се ради о напретку локалне заједнице у којој живимо”, рекла је Александра Ћурчић учесница такмичења.

Према речима председника општине Ивањица Момчила Митровића сва расположива средства укључена су у организацију овог такмичења, као и када су у питању друге манифестације на подручју ове општине, а најважније је да све протекне на најбољи могући начин.

„Драго ми је да је данас добар одзив такмичара, потрудили смо се око саме организације и надам се да ће се сви лепо провести и да ће се поново вратити у Ивањицу, да ћемо имати прилику да их угостимо. Ово је само почетак и наредних година очекујемо још масовнију манифестација, јер Голија је још увек непозната људима, полако смо почели да је будимо, заиста има доста тога што може да понуди”, рекао је Момчило Митровић председник општине Ивањица.

 Овај догађај најмасовнија је спортска манифестација која се по први пут ове године одржава на територији општине Ивањица, обухватајући пре свега њен рурални део, са циљем промоције планинских лепотица које је окружују.

РИНА

 


21.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO