Мече се изгубило у близини језера Перућац, пило воде и није знало да се врати одакле је дошло: Мештани спасили Малог Лазу сигурне смрти, младунче је старо само неколико месеци (ФОТО)(ВИДЕО)

Бајина Башта - Да су се мрки медведи одомaћили на Тари опште је познато, али они се махом крију дубоко у шумама и становници Бајине Баште, као и туристи врло ретко имају директан контакт са овим шумским животињама. Од страха се и саме склоне пре него што дође до сусрета са човеком. Међутим, Радисав Мићовић и његов пријатељ једни су од ретких који су успели да виде мече старо само неколико месеци, и не само да га виде већ и да га спасу након што је брза Дрина претила да га однесе.


"Пријатељ је возећи се кроз тунел испред себе угледао мало мече како трчи и након тог спустило се до воде на језеру. Затим је кренуло да се пење уз стене, али никако није успевало и постојала је опасност да упадне у воду. Ја сам дошао са чамцем, ставили смо га унутра. Претпоствалајмо да је сишло са мајком да се напије воде, али пошто је баш мало није касније успело да се врати истим путем. Од милоште смо га назвали Мали Лазо", прича за РИНУ Радисав.

24.05.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1