Овакве слике нестварне лепоте са Рајца никад до сада нисте видели: Планински врх у срцу Србије због повољне климе и руже ветрова идеалан за параглајдинг, некад се лети до Врњачке Бање па чак и до Црне Горе (ФОТО)

Љиг - На планини Сувобор, на 848 метара надморске висине налази се врх Рајац који је име добио по томе што су за њега многи рекли да је управо "рај на земљи". Међутим, природа нестварне лепоте позната по чувеној косидби у јулу прави је рај и за љубитеље параглајдинга, а околина Љига важи за једну од најпожељнијих за овај спорт. То показује и велики број летача из Шпаније, Београда, Рашке и Краљева који су искористили лепе мајске викенде на Рајцу како би се у небо винули параглајдерима.


„Рајац има изванредан терен за параглајдинг, а полетиште је нарочито погодно за почетнике. На полетиште је изашло више од 30 параглајдериста из земље и иностранства. Повољан ветар из правца север и северозапад и ведро небо сматрају се идеалним околностима за нашу планину, па сам и сама у двоседу са искусним летачем по први пут осетила драж овог спорта”, каже Анђела Ивановић, управник Планинарског дома где летачи најчешће одседају.

25.05.2022.


Fotografije