Жени позлило на аутобуском стајалишту у Чачку: Четворо основаца спасило старицу сигурне смрти, масирали јој срце па указали прву помоћ и тако доказали да су заиста прави хероји

Чачак - Иако веома млади, ученици осмог разреда Основне школе "Ратко Митровић" из Чачка показали су колико ће велики људи бити. Живот их је сасвим случајно тестирао, а они су тај тест положили са највећом могућом оценом. Тамара Јелић, Тамара Павловић, Вања Шијаковић и Душан Борисављевић спремали су се за очни преглед због уписа у средњу школу када су на аутобуском стајалишту угледали жену којој је позлило. 

"Старија жена чекала је превоз по врућини, кад јој је ођедном нагло позлило и само се срушила са клупе на којој је седела. Уопште није давала знаке живота. Ученици су одмах притрчали да јој помогну, а обе Тамаре су јој одмах урадиле масажу срца и расхладиле је како би до жене дошао свеж ваздух. Док су Вања и Душан отрчали до болнице која се налази у близини како би што брже позвали медицинску помоћ ", прича за РИНУ Миливоје Танасијевић, разредни старешина ових ученика за понос. 

26.05.2022.


Fotografije