Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Сиву канцеларију и директорску фотељу мењао за смарагдно зелену под отвореним небом: Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, дуже од пола века његов мамац гризу крупне рибе (ФОТО)


Бајина Башта - Језеро Перућац прави је рај на западу Србије и последњих неколико година постало је једна од најпосећенијих локација у овом делу земље. Међутим, ова туристичка атркација идеална је и за многе пецароше који овде могу да улове капиталне примерке. Да рибарење у води Перућца не може да досади најбоље показује и по стажу најстарији пецарош Драгиша Бошковић.


"Скромних последњих педесет година непрекидно проводим време на овом језеру. Велика је разлика пецати на реци Дрини и на Перућцу, због коришћења прибора, начина пецања и онога што желите да буде ваш улов. Део сваког дана проведем на језеру, то је мој начин за опуштање који бих препоручо свима у ово брзо време у ком живимо. Поред воде имате мир, тишину и могуће је остварити добар улов", каже за РИНУ Драгиша.


Овај пецарош из Бајине Баште свој радни век провео је махом у директорској фотељи, коју је заменио оном још удобнијом сатканом од обала живописног језера. Његова канцеларија уместо сива, сада је смарагдно зелена. У Националном парку Тара из године у годину је све више оних који желе да уживају управо попут Драгише, а кући се враћају са трофејима.


"Током мог дугогодишњег риболова скоро све време водим евиденцију јер су таква правила Национланог парка и могу слободно да кажем се овде уз мало вештине могу упецати сомови од 40 килограма, шарани и амор од по 15 килограма. То су трофеји којих има чак и по 20 месечно, што се може подвести под одличан улов", рекао је Драгиша.


На језеру Перућац се сваке године одржава такмичење у лову на младице, а такође је могуће упецати заиста велике примерке. Осим младице богато је и кленовима, сомовима и шаранима, а све што вам је потребно да би попут Драгише уживали у свој овој лепоти јесте риболовачка дозвола коју лако можете добити у неком од локалних друштава, штап и мало “пецарошке среће” да "риба загризе".


РИНА


29.05.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO