Nesreća na motoru je zauvek promenila njegov život: Milan i njegovi prijatelji imaju snažnu poruku za mlade - na maturu idite bez automobila i ne pijte dok vozite (FOTO)     ·     Predsednik Srbije putuje u Kotor na Samitu lidera Zapadnog Balkana: Odlaganja sednice UN o Srebernici za 22. maj     ·     Kancelarija za KiM: Priština zabranila prevoz pozorišne opreme Zvezdara teatra na Kosovo     ·     Zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu i zvanično dobio kumu koju je tražila čitava Srbija: Ana je pobedila na konkursu sa predlogom da kompleks nosi naziv "23. april" - duboka je simbolika ovog datuma     ·     Dnevnica 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni: Malinari već dali oglase da traže berače crvenog zlata da bi se obezbedili na vreme, dobrog radnika danas je preteško naći     ·     Nezapamćeno razbojništvo - oplljačkao ženu nasred Kraljevog trga na Zlatiboru: Mladić iz Majdanpeka uhapšen zbog teške i opasne krađe, određen mu pritvor     ·     Čačak će imati svoju Knez Mihailovu za ponos: Radovi na izgradnji pešačke zone u srcu grada u punom jeku, sve će biti gotovo do kraja juna (FOTO)     ·     Maloletnik (12) vozio automobil na autoputu, policija ostala u šoku kad je zaustavila vozilo     ·     Vatra još uvek gori na deponiji kod Užica, uz velike napore vatrogasaca spasilaca smanjuje se količina dima: Oscilacije pristune u kvalietu vazduha     ·     Dečak svom selu "doneo" asfaltni put nakon 30 godina: Strahinji predsednik lično obećao i to ispunio, meštani oduševljeni kažu - ovo je naš Miloš Veliki (FOTO)     ·     Teretnjaci čekaju na granicama po sedam sati     ·     Oleana Zelenska zahvalila Vučiću na podršci Ukrajini     ·    


Autor: RINA.rs


Катаклизма у Ариљу, град величине ораха тукао око 40 минута: Незапамћено невреме опустошило малињаке и купињаке, причињена велика штета и на путној инфратсруктури (ФОТО)(ВИДЕО)


Ариље - Јако олујно невреме праћено крупним и дуготрајним градом у поподневним сатима опустошило је део територије општине Ариље. Највећа штета причињена је на засадима малине и купине, али десеткован је овогодишњи род и осталог воћа.

"Одједном је све око нас постало црно и почео је да пада јак град, величине ораха. Падао је око 40 минута и "убио" сво воће које смо имали. Штета у малињацима овако на први поглед може се рећи и да је око 90 одсто. Лишће и гране су све по земљи, а у дворишту се град може скупљати лопатом. Не памти се овако невреме у нашем селу", рекао је за РИНУ Срећко Гавриловић из села Богојевићи.

Највећа материјална штета причињена је у МЗ Богојевићи, Ступчевићи, Латвица и Радобуђа, а овако јако невреме не памте ни најстарији мештани ових ариљских села. Још увек није познато са колико ракета су дејствовали противградни стрелци.

"Због велике количине кише и града оштећен је и део путне инфратсруктуре. Када сакупимо све податке са терена, размотрићемо одлуку о увођењу ванредне ситуације", изјавио је председник општине Ариље Предраг Маслар.

РИНА


30.05.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO