Може да се умре од само једног њиховог уједа, а гнезда праве чак у ролетни и кревету: Арсеније из Ужица већ годинама уклања стршљенове, он је ловац на крилате терористе (ФОТО)(ВИДЕО)

Ужице - Свима је добро позната изрека "не дирај у осињак", али још је драматичније уколико се нађете у близини великог броја стршњенова. Почетком лета они формирају своја гнезда најчешће испод кровова кућа, помоћних објеката, у оџаку. Међутим, дешавало се да буду виђена и у прозору, ормару, ролетни или чак у кревету. Колико су ови инскети опасни најбоље показује податак да исход може бити фаталан само и од једног уједа. Арсеније хаџи Басур надалеко је познат као спретан змијовац, али овај храбри Ужичанин хвата се у коштац и са стршљеновима, уклања њихова гнезда и на тај начин спасава потенцијално угрожене животе.

"Сви знамо колико је стршљен опасан инсект, дешавало се да човек умре од уједа једног стршљена, а да раније није био алергичан. Пресудан фактор , при уједу стршљена су место убода и реакција организма у моменту тог уједа", каже Арсеније за РИНУ.

10.06.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1