Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Овај човек је међу најхуманијим у Србији, велико срце куца у грудима Синише Никитовића: Највеће признање за његова добра дела су осмеси на лицима угрожених, али његов рад у Лучанима се не заборавља


Лучани - Ретки су они који нису чули за име свештеника Синише Никитовића. Овај надалеко познати хуманитарац службујући у Гучи и Приликама и сада као службеник нишке Епархије и кординатор Верског Добротворног Старатељства Епархије нишке ,,Добри Самарјанин" у претходним годинама нахранио је на стотине гладних и уз помоћ своје вибер групе обезбедио кров над главом и вратио осмех на лице. Његова доба дела свакако нису остала непримећана, па је поводом дана општине Лучани добио и престижно Признање 10. јун.

"Не можемо и нећемо да забаоравимо сва његова доброчинства која је чинио непосредно и преко тада већ вибер групе „Добри Самарјанин“ коју је основао и са својим члановима и пријатељима материјално и духовно помогао деци из општине Лучани и неколико стотина породица , јавних установа у целој Србији. Зато је додела овог признања само мали знак захвалноси за све оно што је урадио", рекао је за РИНУ Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Његову и хуманост његових многих сарадника није зауставила ни епидемија корона вируса, а баш тада су радили још више. Посетили су и донирали пакете за преко 200 породица и преко 3 тоне намирница је прикупљено и предато угроженима на југу наше земље. Потпуно су изграђене две куће за Кулашевиће и Аничиће, а за породицу Стефановић из Медвеђе обезбеђен је материјал за фасаду куће у вредности преко 300.000 динара.

Због својих добрих дела свештеник Синиша Никитовић познат је у читавој Србији и омиљени је свештеник где год да је радио, а за своја хуманост Синиша је осим сада у Лучанима добио и награду општине Ивањица.

РИНА


12.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO