Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Уништићемо све, жао нам је што ће невини страдати: Порука која леди крв у жилама, овако изгледа мејл који је јутрос затворио на десетине школа у Моравичком и Златиборском округу (ФОТО)


Чачак/Горњи Милановац - Током ноћи и у раним јутарњим сатима на мејл адресе основних и средњих школа у Моравичком округу стигао је мејл у коме се наводи да је бомба постављена у просторије тих школа. Од 53 школе на простору Моравичког округа, само 18 школа није добило мејл са претећом поруком, али се ситуација на терену мења из сата у сат.


„У питању су већином школе ван градског подручја. На територији града Чачка стигла је дојава о постављеној бомби у Основну школу `Свети Сава`, али и у две средње школе, Медицинску школу и Машинско-саобраћајну. Дојаву о подметнутим бомбама добиле су све основне школе на територији општине Горњи Милановац, на територији општине Ивањица и на територији општине Лучани. Оно што је најважније јесте да су сви ученици евакуисани и безбедни", истакла је Слађана Парезановић, начелница Школске управе Моравичког округа.

Школе су одмах обавестиле надлежне и полицијска управа сада ради свој део посла и обезбеђује ове установе. Ученици ће током дана прећи на онлајн режим наставе. Оног тренутка када школе буду прегледане, ученици ће добити од својих одељенских старешина, од својих учитеља информацију када могу да се врате у школске клупе.

Позната је и садржина мејла који је упућен школама а делује заустрашујуће. Мејл је на адресе школа послат писан на ћирилици и у њему се наводи следеће:

"Експлозивна направа постваљена у школи. Нећемо се сакрити, убиства ће бити потребна. Ми ћемо убити, биће потребно уништење. Уништићемо. Искрено нам је жао што ће невини страдати. Нема другог начина, срушићемо српску Владу. Наше очи су упрте у председника Србије и његову пратњу. Убићемо све", написано је у мејлу који је стигао на адресе школа у Моравичком округу.

Нису поштеђене ни образовне установе у Златиборском округу, па је дојава о бомби стигла у Ариље, Нову Варош, Косјерић, Пожегу и Прибој.

РИНА


16.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO