Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja     ·     Besplatan vrtić za svako treće dete i besplatni udžbenici: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu     ·     Pala grupa pedofila u Srbiji: Iskorišćavali maloletna lica za pornografiju     ·     Udji u automobil da te povezemo do kuće: Uznemirujuća poruka se širi Užicem, crveno vozilo se zaustavilo a vozač pokušavao dete namamiti da uđe unutra     ·     Slike sa lica mesta kidaju srce: Svi traže malenu Danku a od nje nema ni traga ni glasa, vremenski uslovi su očajni ipak nema odustajanja (FOTO)     ·     Na ovo su dugo čekali: Izgradnja bazena u Ljuboviji u punom jeku, do leta biće spremno za kupače     ·     Uhapšena radnica EPS-a u Kniću: Zgrnula ogromne pare od primljenih uplata, firminim pečatom overavala isečke     ·     Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju     ·     Incident u kragujavčakom sudu: Privedeni muškarac pobegao policajcima     ·     Kineski radnici porušili dotrajali most u Lučanima: Niče novi preko reke Bjelice u naselju Dljin, on će u značajnoj meri ubrzati saobraćaj (FOTO)     ·     Zemljotres pogodio Tursku, potres zabeležen na 12 kilometara od Burse     ·     Svi su na nogama od juče: Potraga za malenom Dankom ušla u 19 sat, spasilačke jedinice pretražuju svaki metar terena     ·    


Autor: RINA.rs


Крај стрепњама и великим мукама српских воћара, : До септембра ће бити изграђена аутоматска противградна станица, браниће читаву Западну Србију од великог непријатеља (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивањица - Скоро сваке године део рода црвеног злата оберу временске непогоде, а пре свега пре или током бербе јак град опустоши малињаке. Поједини малинари део рода осигурају и тако бар мало надоместе губитак, док остали гледају у небо и стрепе да ли ће за само пар тренутака бити уништен сав труд. Њиховим мукама ускоро би требало да дође крај, јер је у плану изградња аутоматске противградне станице на простору Власенице и Вишеграда.

"Станица ће бити готова до септембра месеца и она ће штитити читаву западну Србију од елементарних непогода, што до сада нисмо имали као привилегију. То ће бити највећа тековина нашег друштва, јер ћемо на тај начин да спречимо евентуалне штете које би могле настати у пољопривреди. То је пројекат чија је реализација од кључног значаја, јер ми раније шта год да је долазило из правца БиХ, нисмо могли да се одбранимо, а сада ћемо моћи", изјавио је за РИНУ министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

За разлику од неких претходних година када су малинари правду и боље услове тржаили на улицама, сада је ситуација потпуно другачија. Задовољни откупном ценом, сада са осмехом дочекују министра пољопривреде, што раније није био случај.

"Од црвеног злата у општину Ивањица слило се 40 милиона евра и зато је заштита плантажа малине од кључног значаја. Задовољан сам што је ситуација сада другачија и што смо успели заједно, као један тим, томе да допринесемо. Ова територија живела је и живеће од малине. Највећи наш успех јесте што у овим кајевима немамо више протесте какве смо гледали раније. Решили смо проблем откупне цене, а биће решен и проблем недостатка радне снаге. Држава је на време усвојила Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди па ће моћи да се ангажују и радници из других земаља", нагласио је минситар.

Недимовићу је током посете Ивањици додељено признање града, Јунска награда, за несебичан допринос у области пољопривреде и побољшању инфраструктуре у руралним подручјима ове општине.

РИНА


17.06.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO