Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·     Formirana tri bedema i šest kaskada, oko 80 ljudi uključeno u gašenje vatre: Agonija na deponiji Duboko kod Užica i dalje traje, uz nadljudske napore nadležnih ekipa situacija ide na bolje     ·     Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Voda potpuno bela od sapunice u reci Trnavici: Stanovnici novopazarskog naselja u šoku, plaše se potencijalnog ekološkog incidenta (FOTO)(VIDEO)     ·     Policija upala u stan, a u stanu droga: Uhapšen Čačanin zbog sumnje da proizvodi i prodaje amfetamin i kanabis     ·     Robert Fico je stabilizovan, ali kritično: Stručnjak objašnjava šta ovo znači i da li mu je život ugrožen     ·     Na radnika se obrušila zemlja: Hitna pomoć hitno upućena u Mirijevo     ·    


Autor: RINA.rs


У мају месецу железница превезла пола милиона путника: Огромна улагања државе у безбедност железничког саобраћаја


Београд – До средине следеће године инвестираћемо у 250 пружних прелаза, 43 милиона евра уз помоћ и подршку наших партнера из ЕБРД-а и Светске банке што ће бити вероватно највећа инвестиција у безбедност железничког саобраћаја у претходних десет година, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом обиласка пружног прелаза у Реснику.


„На нашим пругама се само у мају месецу превезло 516.500 путника, што је раст за 94 одсто у односу на прошлу годину. Зато морамо много више да инвестирамо у безбедност саобраћаја. На територији наше државе имамо око 2.118 пружних прелаза од којих су 520 обезбеђени рампама, како је то добрим делом застарела технологија, морамо у наредним годинама да је санирамо, променимо и учинимо максимално безбедним све пружне прелазе“, истакао је Момировић.

 

Министар Момировић је нагласио да ће први пружни прелази бити модернизовани у наредних месец дана када почињу радови на 35 прелаза на којима ће бити уграђена најсавременија опрема за одвијање железничког и друмског саобраћаја у складу са највишим европским стандардима. Укупна вредност уговора је око 7 милиона евра, а средства су обезбеђена из зајма ЕБРД-а.

 

Првих 35 пружних прелаза чиниће централни део опреме за осигурање путних прелаза типа „РЛЦ23“ који ће бити смештени у типизирану кућицу непосредно поред путног прелаза. Овај уређај самостално управља радом путопрелазних полубраника и светлосних сигнала опремљених светиљкама у лед технологији, као и јакозвучним звоном.

 

Улога овог дела опреме је да учеснике у друмском саобраћају обавештава о наиласку шинских возила. Сам уређај је дизајниран и сертификован за највиши ниво безбедности на пругама, а овакви типови уређаја налазе се на бројним путним прелазима не само у земљама региона, већ и широм Европе.

 

Постављање првих система за регулисање саобраћаја преко путних прелаза очекује се у наредних месец дана, а цео овај пројекат према потписаном уговору требало би да буде завршен за годину дана.


РИНА


17.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO