Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·    


Autor: RINA.rs


Нису одолели а да не посете најлепшу српску планину: Инфлуенсери са читавог Балкана промовисали најпосећеније златиборске локалитете, због једне ствари остали без текста


Чајетина - У оквиру креирања промотивне кампање Туристичке организације Србије - промоција вредности Западне Србије, Златибор је посетила група блогера и инфлуенсера из следећих земаља: Хрватска, Босна, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Русија и Србија.

У оквиру једнодневног обиласка најпосећенијег планинског центра Србије, током 17. јуна 2022. године, инфлуенсери су се упознали са појединим туристичким потенцијалима планине, атракцијама и садржајима којима Златибор располаже.

 

"Том приликом посетили су обновљени Краљевом трг, упознали симболе Златибора, где је посебну пажњу привукла дрвена скулптура „Златиборски брзи воз“, као И изглед преуређеног златиборског језера. Изразили су задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 129 година", казали су у ТО Златибор.

 

Потом су посетили јединствени музеј на отвореном “Старо село” Сирогојно, где су учествовали у радионици где су им домаћице представиле традиционалну вештину плетења. Бројне награде из целог света сведоче о невероватном успеху плетене одеће израђене вештим рукама златиборских плетиља из овог малог златиборског села. Потом су уживали и у обиласку најпосећенијег спелеолошког објекта Србије, Стопића пећини.

 

Посебну пажњу гостима је привукла разноврсна гастрономска понуда и традиционални домаћи производи, док су љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинили да са Златибора понесу најлепше утиске.


РИНА


18.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO