Kraj agonije se nazire: Ugašeno 70 posto požara na telu deponije Duboko kod Užica, termovizijski dronovi locirali žarište     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·    


Autor: RINA.rs


Уништено пет аутомобила и један трактор, најсиловитији удар олује био је у овом драгачевском домаћинству: Милораду за само 15 минута страдао читав возни парк, а штета је вишемилионска (ФОТО)


Лучани - Због града који је претходних дана опустошио Драгачево уведна је ванредна ситуација, а житељи још увек сабирају штете јер је за само 15 минута много тога уништено. Међу мештанима који су претрпели заиста велике губитке због невремена, свакако је Милорад Ђекић из села Кривача, ком су леденице величине песнице уништиле пет аутомобила у дворишту и трактор. 

"За кратко време, град је направио вишемилионску штету. Ништа није наговештавало да ће одједном пасти, изручио је огромну количину леда која ми је оштетитила пет аутомобила, један трактор и цреп на кући. Још нисмо стигли све ни да саберемо, а камоли да се опоравимо. Ради се о штети од од неколико десетина хиљада евра. Ипак, најважније је да смо извукли живу главу и да у невремену нема повређених, јер је у оној ситуацији све билоо могуће", каже за РИНУ домаћин Милоад. 

 Он се нада да ће насталу штету на стамбеним објектима санирати у најкраћем могућем року, а за аутомобиле помоћ ће морати да потражи код осигуравајућих кућа.

"Идемо даље, идемо изнова. Нисмо се надали да невреме може бити овако силовито. Нешто смо осигуравали од пољопривреде али морамо да седнемо и погледамо, на аутомобилима је основно, али домаћинство цело почев од куће, штале и помоћних објеката морамо сами да изнесемо", додао је Ђекић.

Најкритичнија ситуација у Драгачеву је у селима Турица, Пухово, Вича, Горачићи, Драгачица, Расовац, Дои и Горњи Дубац, Каона, Живиица, Марковица, Дучаловићи, Рти, Дљин. Предео Гуче и села Лучана.

"У једном сату испаљено је 78 противградних ракета, које ипак нису успеле да разбиу градоносне облаке и смање обим настале штете. Од почетка године, општина Лучани је током бројних налета градоносних облака до сада испалила 186 противградних ракета”, наводи председник општине Миливоје Доловић.

Формиран су две Комисије које ће одмах кренути у пописивање настале штете, посебно на стамбеним, помоћним објектима и путној инфраструктури, како би се приступило обнови и заштитити првенствено кућа од могућих пљускова који се очекују и у наредним летњим данима. Сви грађани који су претрпели штету, пријаву оштећења могу пријавити на писарници Општинске управе општине у Лучанима и Гучи.

РИНА


23.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO