Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·    


Autor: RINA.rs


Једва спасио живу главу у невремену,црепови му падали на кревет: Најпотреснија слика из Тополе, болесни Зоран остао без крова над главом а његова кућа сваког момента прети да се сруши (ФОТО)


Топола – Да једна мука никада не иде сама доказ је Зоран Поповић из села Јунковац код Тополе, који је  остао без крова над главом. Трошна, стара кућа није издржала олујно невреме које је у уторак протутњало овим селом а овај напаћени човек за свега неколико минута нашао се у тешкој ситуацији какву није могао ни да замисли.

„Невреме је направило хаос у селу, када смо дошли нисмо могли да верујемо шта видимо испред нас. Попадала стабла која су стара и до 100 година, покидани каблови од струје, цреп на све стране, очајни људи који шетају око кућа и не знају шта их је снашло. Мој ујак је остао без крова над главом, стара кућа у којој је сам живео није могла да издржи, не само да је страдао цреп већ је прокисао таван који је старије градње а у кући благо речено хаос. Креч и комади зидова на све стране, вода је већ пробила унутра, све што је имало од намештаја уништено је, а мој болесни ујак у сред те несреће, једва се спасио да и он не настрада“, прича за РИНУ Тања Стевановић, Зоранова рођака.

Кућа у којој је Зоран провео пола века свог живота за десет минута постала је место где више не може да се борави. Рођаци и комшије су брзом интервенцијом обезбедили Зорану смештај али ни то није сигурно ако се овакво страшно невреме поново догоди.

„И на другој кући која је у дворишту има великих штета, али успели смо да санирамо кров бар привремено и да га ту сместимо како би имао бар колико толико достојне услове за живот. Велика мука и јако тешка ситуација, не знам како ћемо се изборити даље и не смем ни да замислим шта би било ако овако јак ветар или град захвате овај потез поново“, прича Тања.

Иначе, Зоран је само један од преко 300 домаћина који је претрпео велику штету у невремену које је захватило део територије општине Топола. Због тога је у Тополи уведена ванредна ситуација а мештанима који су претрпели штету упућен је Јавни позив да поднесу надлежнима пријаву штете настале на објектима и усевима.

РИНА


24.06.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO