Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·    


Autor: RINA.rs


Шта грађани треба да знају о конверзији кредита у шајцарцима?


Златибор - Нови закон о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима предвиђа прелазак на индекс еуро и умањење главнице од 38 посто и то је управо оно што грађани треба да очекују када добију понуде банака, казала је за РИНУ адвокат Јелена Павловић.

„Тачно је да су се појавиле различите понуде банака, ипак неке од банака су у уговоре додале и одредбе да странке сагласно констатују да више немају било каква потраживања и да се поступци обустављају. Апелујем на кориснике кредита, да када дођу у ситуацију да треба да одговоре на такве понуде, да се врло јасно и на несумњив начин у писаном облику обрате својој банци и да се определе шта прихватају од тих уговорних одредби а шта не “, истакла је Павловић.

Она је нагласила да ће оно што прихвате, као што је конверзија, прелазак на индекс еуро, отпис главнице, настати сагласност воља и уговор је у том делу закључен. У делу одредби у којима странке нису сагласне неће доћи до закључења уговора.

Она је такође апеловала и на банке да имају у виду да је овај закон донет и у њиховом интересу да би се спречиле масовне тужбе против њих, и да би требало то да цене и да не условљавају кориснике кредита са одредбама којима овде није место.

„Сматрам да банке треба заиста да сада уложе озбиљне и значајне снаге у то да поправе свој однос са корисницима кредита, да се нарушено поверење врати и да се ти токови врате у добар пословни однос”, закључила је Павловић.

РИНА

Video će biti objavljen naknadno

27.05.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO