Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Најтеже је било изабрати ко ће да глуми ђенерала Дражу: Наставља се снимање играног филма "Хероји Халијарда", позната глумачка имена окупила се у селима сувоборског краја (ФОТО)


Горњи Милановац - Снимање дугометражног играног филма „Хероји Халијарда” и телевизијске серије „Ваздушни мост” у режији Радоша Бајића, настављено је у горњомилчановачким селима Прањани, Леушићи, Брајићи, Дружетићи, а сама општина Горњи Милановац има статус домаћина овог пројекта.

„Према плану реализације, овог лета у периоду од два месеца, наша екипа ће снимати кључне сцене ове велике историјске приче, примарно на локалитетима широм западне Србије, на Равној гори, Сувобору, у селима Прањани, леушићи, Брајићи, Дружетићи, у којима се пре скоро осам деценија одиграла ова ратна драма. Верујем да ћемо успети да остваримо план и да направимо велико дело о патриотизму и доброчинству нашег народа, али и о братоубилаштву, поделама и расколима”, рекао је Недељко Бајић, извршни продуцент и директор продукције.

У првој фази снимања овог, испред објектива се нашло око стотину домаћих глумаца, међу којима се истичу Петар Божовић, Жарко Лаушевић, Нела Михаиловић, Радован Вујовић, Милан Васић, Јово Максић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, као и велики број младих глумаца.

Ове године, у наставку снимања, већ позамашној глумачкој екипи придружиће се и Љиљана Благојевић, Бранислав лечић, Воја Брајовић, Небојша Дугалић, Дубравко Јовановић, док ће једну епизодну улогу одиграти и сам аутор, Радош Бајић. Једна од битнијих улога, улога генерала Драгољуба Михаиловића поверена је Небојши Љубишићу.

„Ноћна мора је била коме поверити да у „Халијарду” одигра улогу ђенерала Драже Михаиловића. Моја одлука је да то буде Небојша Љубишић, глумац Југословенског драмског позоришта. Након пробних снимања која смо урадили, сигуран сам да ће његова интрерпретација митске личности међу Србима и првог герилца Европе у Другом светском рату-бити брилијантна”, изјавио је Радош Бајић додајући да је ово време златно доба српске кинематографије која пружа велике могућности талентованим појединцима. 

Филм „Хероји Халијарда” публика ће имати прилику премијерно да погледа у јесен 2023. године, а серија „Ваздушни мост”, која ће имати шест епизода, биће након премијере филма приказивана на програмима РТС-а и Суперстар канала Телекома Србије.

РИНА


01.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO