Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·     Na graničnom prelazu Preševo teretnjaci čekaju pet sati     ·     Internetom se širi lažna vest da je napadnuta izvesna Amela Smajović, inspektorka iz Kraljeva     ·     Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Два месеца после порођаја Јелена Миловановић спремна да игра за репрезентацију Србије


Златибор – Бранити боје српске репрезентације на предстојећем Европском првентсву за кошаркашице изузетна је част, али наш капитен, Јелена Миловановић, учествовањем је направила прави подвиг. Из порођајне сале она је изашла половином марта, а са двомесечним сином већ је стигла на припреме са екипом.

 

“Кад је реч о репрезентацији, ту нема дилеме. И кад сам била трудна знала сам да ћу овог лета играти на Европском првенству. Беба је много мала, па није било говора да се одвојимо. Па су људи из савеза омогућили да овде на Златибору будемо сви заједно”, рекла је Јелена.

 

За ову младу мајку дан почиње у пет ујутру, након тога следе напорни тренинзи, али оно што јој највише даје снагу јесте Матеов осмех који је сачека кад се врати из сале.

 

“Он је изузетно добра беба. Лепо једе и спава и са те стране не морам да бринем. Мајчинство је најлепши осећај на свету, а поред тога кошарка је моја велика љубав тако да то двоје спојено даје ми још већу енергију и елан да се борим на терену. Није лако, још увек нисам у најбољој форми, али много ми је лакше што сам са девојкама овде него да сам се припремала сама”, каже ова вредна кошаркашица.

 

Сина Матеа, Јелена је добила је у браку са америчким кошаркашем Дејвидом Бруксом и уз осмех каже да ће и њихов наследник вероватно бити кошаркаш.

 

“Дејвид је већ рекао да ће са две године Матеа усмерити на кошарку, да трчи, ради “мердевине” али и да дрибла кошаркашку лопту. Иако има тек два месеца гледао је кошаркашку утамкмицу овде на Златибору, а ако се мама буде борила за неку од медаља и то ће гледати сигурно”, изјавила је Јелена.

 

На Европксом првентсву Српкиње очкује тешка група у којој су Русија, Белорусија и Белгија, а селекторка Марина Маљковић направила је потпуно нови тим у односу на онај који је освојио европско злато.

 

“Сваки почетак припрема је тежак. У тиму је доста нових девојака, па је потребно време да се уиграмо и зато ће припреме и трајати дуже. Битно нам је да прођемо групну фазу, даћемо све од себе и идемо утакмицу по утакмицу”, каже капитен српске женске репрезентације и додаје да на предстојећем Европском првенству које се игра у Берограду и Зрењанину, очекују да им публика буде ветар у леђа.

 

“Још већи подстрек биће нам домаћи терен. Имамо још месец дана да се добро припремимо и уз помоћ наше публике остваримо добар резултат. Циљ нам је да уђемо у шест најбољих екипа, како би могли да се кфалификујемо за учешће на Олимписјким играма у Токију 2020. године”, јасна је Јелена Миловановић.

 

Подршку снајци на Европском првенству даће и Дејвидова породица која овог јуна први пут долази у Србију, а син Матео ће како каже такође бити верни највијач, уколико се утакмице не буду играле сувише касно.

 

РИНА

Video će biti objavljen naknadno

28.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO