Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Златни дечаци на пријему код градоначелника


Чачак – Златне кошаркаше КК “Младост” који су освојили прво место на турниру

“Basket4kids” у Словенији дочекао је и честитао на успехи градоначелник Милун Тодоровић.

“Ви сте најбољи доказ да је Чачак и даље град кошарке. Сви смо гледали финалну утакмицу и навијали за вас. Победити на турниру где је било 180 екипа велики је успех. Видели смо д сте и побрали све симпатије публике, па и противника које сте током турнира победили и то такође много говори о вама. Овде сад намојте да стајате, школа треба да буде на првом месту, а одмах затим и спорт. Сигурна сам да се међу вама налази нови Обрадовић или Мариновић”, поручио је младим кошаркашима Тодоровић.

 

КК “Младост” у овом саставу тренира дуже од две године. У његовом саставу је 24 дечака 2006 и 2007 годиште, а 12 најбољих отпутовало је у Сежану.

 

“Велика је ставар кад у тим годинама играте један овакав турнир. Дечаци су под великим психолишким притиском успели да победе, а колико су стабилни и јаки показује и чињеница да су у финишу утакмице успели да погоде 18 од 24 слободна бацања. Тренирамо свако вече, остварили смо добру конекцију са овим дечацима оа је успех био неминован. Са нама на тренинзима је и Ратко Јоксић који је ту да нам помогне саветима иако има 78 година, са пуно енергије приступа свему.”, рекао је тренер Дејан Коларевић и додаје да је свечани дочек на тргу за ове дечаке био незабораван догађај.

 

У финалном мечу против домаћих Словена, дечаци КК "Младост" славили су резултатом 43:41. Младост је до титуле дошла у пенал завршници, а кључни кош са пенала постигао је капитен екипе Павле Николић.

 

“"Ово је велики успех за нас. Сви смо били као један на терену, али и ван њега, напорно тренирамо сваки дан и надамо се још бољем успеху. Најтежа је била утакмица са Словенијом, али успели смо да се изборимо. Дочек на тргу, али и пријем код градоначелника је најбоља награда коју смо могли да добијемо и то је награда за наш труд који смо уложили", рекао је Павле.


Председник КК "Младост", Добрило Јојоћ, истиче да је поносан на ове златне дечаке, који показују да Чачак и даље може да стоји раме уз раме са великим градовима кошарке.

"Они су сјајни представници и града и клуба. Цела хала у Словенији навијала је за нас и заиста сам поносан. Ово је круна рада нашег клуба који постиоји 25 година који доказано ради одличан посао са млађим категоријама", истакао је Јојић.

РИНА

 

 


28.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO