Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Усвојен програм мера за унапређење пољопривреде


Лучани - У Лучанима је данас одржана 5.седница Скупштине општине на којој је усвојен предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Лучани за 2018.годину, која је завршена буџетским суфицитом од око 18 милиона динара. Једногласно је усвојен и предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Лучани за 2019.годину, одлуке и извештаји о пословању ЈП „Рзав“ Ариље и ЈКП „Дубоко“ Ужице, као и извештај о раду Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани у 2018.години.

„Архив је у току прошле године преузео општинску архиву и матичне књиге старије од 100 година из општине Лучани“, рекла је директорица Архива Лела Павловић.

На 5.седници СО Лучани усвојени су извештаји о раду у 2018.години Културног центра општине Лучани, ПУ „Наша радост“, Библиотеке, Туристичке организације, Општинске управе, Општинског правобраниоца, Општинског штаба за ванредне ситуације, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Дома здравља Лучани. Дата је сагласност на план рада и финансијски план за 2019.годину Црвеног крста, Центра за социјални рад, Културног центра,Општинског штаба за ванредне ситуације и Дома здравља. У 2019.години Дом здравља Лучани има велике амбиције, рекла је након седнице в.д. директора Дома здравља др. Даница Стефановић.

Одборници су на 5.седници СО усвојили предлог одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи, извештај о раду и финансијском пословању ЈП „Драгачево путеви“ Гуча у 2018.год. и прва три месеца ове године, као и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП „Комуналац“ Лучани за период 01.01.-31.03.2019.године.

На данашњој седници СО све одлуке су једногласно донете, а седници ни данас нису присуствовали одборници опозиције, рекла је председница СО Лучани, Весна Стамболић.

На 5.скупштинском заседању усвојен је и предлог оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине Лучани за 2019.годину, а именован је и одбор на награде и признања општине Лучани.

РИНА


29.05.2019.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO