Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Улагања у водни саобраћај пола милијарде евра


Београд - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с Олегом Рјазанцевим, замеником министра индустрије и трговине Руске Федерације, с којим је разговарала о могућностима сарадње у области водног саобраћаја и бродоградње.

Михајловићева је истакла да две државе имају не само добре билатералне и пријатељске односе, већ и одличну сарадњу на свим инфраструктурним пројектима које заједнички реализују.

„Србија се брзо развија, поред улагања у друмски и железнички саобраћај, у последње две године покренули смо водни транспорт, у који инвестирамо пола милијарде евра. Поносни смо на нашу традицију у бродоградњи и желимо да са Руском Федерацијом развијемо сарадњу и у овој области, у коју се у Србији није улагало деценијама“, рекла је Михајловићева.

Олег Рјазанцев рекао је да је Руска Федерација спремна да подржи Србију у развоју бродоградње и водног саобраћаја.

„Упознати смо са тим колику пажњу посвећујете развоју бродоградње и водног транспорта. Ту смо да пружимо подршку, поделимо своја искуства и знања и развијамо своје технологије и на територији Србије. Сигуран сам да ћемо на данашњем пословном форуму говорити о конкретним потребама и оптималним решењима“, рекао је он.

Михајловићева и Рјазанцев заједно ће данас отворити Пословни форум између Републике Србије и Руске Федерације, који ће окупити више од 60 компанија.

Михајлоивћева је по завршетку састанка руском колеги поклонила азбуку у златовезу, рад српских жена са села, које у оквиру иницијативе „Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима“ израђују традиционалне српске рукотворине. Иницијативу „Хиљаду жена“ покренули су Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа.  

РИНА


30.05.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO