Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Слеп се санкама спушта до кола Хитне помоћи да би отишао на дијализу, ако остане у болници болесној сестри нема ко да помогне: Тужна и претешка судбина Љубинка и Миливојке, моле за малу помоћ (ФОТО)


Прибој - Немаштина, туга и болест надвиле су се над дом Досковића из села Расно код Прибоја. Брат и сестра, обоје болесни, живе без воде и сновних услова за живот, а сада кад су већ зашли у године многе муке притисле су их са свих страна. Љубинко је изгубио вид пре 25 година када су га издали и бубрези, а његова сестра Миливојка такође мучи исти недостатак од рођења јер види свега два посто.


"Кућа у којој живимо је наша, али је прилаз до ње јако лош а и налази се на великом успону. Чим падне снег, возило које долази по мене да ме води на дијализу није у могућности да приђе па неретко морам да се овако болестан и слеп спуштам санкама до превоза. А када се ствари закомпликују, па морам да останем у болници, сестри Миливојки нико нема да донесе канту воде", каже Љубинко за РИНУ.


Због конфигурације терена не постоји могућност да се до куће ово двоје људи уведе вода, а највише би им значило када би из овог удаљеног села могли да сиђу у неки смештај ближе граду.


„Ја сам нудио своју кућу за неки трајни смештај нас двоје док смо живи, ми се раздвајати нећемо. А када нас не буде нека им остане све. Али на томе је све остало. Нудили су нам дом у Панчеву, кажу да је он за слепе и слабовиде, али ми се још нисмо изјаснили не иде нам се тамо. Боримо се како можемо, плаћамо жену од наших примања повремено да нам помогне. Ако општина и Центар не могу да нам изађу у сусрет, можда грађани могу донацијом да нам помогну да откупимо неки смештај који ће бити условнији за живот и ближе доктору”, каже Љубинко и моли све људе добре воље ако могу да им помогну, како следећу зиму не би дочекали у неусловној кући болесни и сами.


Досковићима је потребна наша помоћ! Љубинка можете контактирати на број телефона: 061/208-45-40.

РИНА


16.07.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO