Godine su samo broj, oni imaju preko 50 ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Kostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·     Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Овакав спектакл има само Србија, нико не мари за топлотни талас: На најлепшој реци данас као у кошници, преко 2.000 чамаца и 20.000 људи запловило Дрином на чувеној регати, оборени сви рекорди посећености(ФОТО)(ВИДЕО)


Бајина Башта - На читавом Балкану и обалама Јадрана нема толико купача сконцентрисаних на једном месту као што је то данас на реци Дрини у Бајиној Башти. Број становника у овој општини на западу Србије током четири дана трајања надалеко чувене Дринске регате већи је за неколико пута. Река људи слила се код Перућца и кад је завршено одбројавање запловили су зеленом Дрином која се није видела од никад већег броја учесника регате. Многима је долазак на ову манифестацију у календар уписан црвеним словима.

"Одмор на послу се узима онда кад је заказана Дринска регата, нема ту много филизофије. Дрина је наше море. Долазим са пријатељима већ десет последњих година и нјатеже ми је пало кад због короне регата није одржана. Није ово само манифестација, то су лепе успомене, дружење и уживање у чарима по мени најлепше реке на свету. Ко једном дође увек се враћа. Кад смо почели овде да долазимо било нас је неколико, а сада преко педесеторо", рекао је за РИНУ Бојан Ускоковић који је са пријатељима још јуче паркирао свој чамац на обалу.

Вожња од Перућца до Рогачице траје сатима, па није реткост да се на чамцима виде роштиљи, али и по неки ражањ на ком се окреће прасенце. Иако је топлотни талас стигао у Србију члановима ове веселе посаде није врућина јер многи од њих и запливају Дрином. Осим домаћих гостију, ове године приметан је и повећан број страних туриста.

"На највећој журци на води запливало је преко 2000 чамаца, што је око 20.000 регаташа и слободно можемо да кажемо да је ово најмасовновија журка на Балкану. Тренутно је кроз све дане манифестације укључујући и културне садржаје као и концерте прошло око 130.000 туриста и то је заиста импресиван број", казао је за РИНУ, директор туристичке организације Тара - Дрина Милан Ђурић.

Организатори се надају да ће манифестација протећи у најбољем реду и без инцидената и да ће се сви они који заплове придржавати правила. Безбедност пловидбе подигнута је на макисмалан ниво, како би могућност потенцијалних инцидената била сведена на минимум.

"Да би Дринска регата прошла без иједног инцидента, о безбедности учесника брину се САЈ, рониоци, МУП, ватрогасци као и лекарско особље. Радује нас што по први пут код нас у посети на регати и амбасодор Туниса, али такође имамо људе не само из региона, већ су се сјатили са свих континената и радује нас та чиненица да су сви расположиви смештајни капацитети у нашој малој варошици расподати, па се чак и тражио кревет више", додао је Ђурић.

Дринска регата је празник за све Бајнобаштанце, у овим данима њихво место оживи и тада се број становника утростручи. Свима који су ове године пропустили Дринску регату остаје отворен позив до следеће године и саветује се да већ на време обезбеде своје место на чамцу.

РИНА


23.07.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO