Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Крај света постоји и налази се у Прахову


Неготин - Многи видовњаци и астролози трагали су за крајем света, али никоме није пало на памет да се он налази баш на обали Дунава. На два сата од Београда, у Прахову, постоји кафана у којој време иде уназад и коју сви знају под именом „Крај света”.

На тромеђи Србије, Румуније и Бугарске налази се крај света, али ако сте очекивали катаклизму, све је супротно јер се овде, рекло би се ужива.
„Супругова идеја је била да дамо овакво име кафани, јер нема даље, преко Дунава тешко да може. Овде морају сви да стану”, рекла је за агенцију РИНА газдарица Бранка Челојевић, иначе Влајна.

На крају света је и прилично живахно, по цео дан је гужва. Одавде нико не жури, јер нећете веровати, време иде у рикверц.

„Три и по године радим овде. Мирно и лепо место, а гости су нам радници, шофери и бродарци. Ако неко први пут дође, чудно им је што на часовник на зиду иде уназад, али када се распитају виде да нема другог места до граница са Бугарском а и преко Дунава не могу и морају да се врате. Онда им буде све јасно”, казала је конобарица Зорица Илић.

Ако нисте знали на крају света се не остаје ни гладан. Специјалитети који се овде служе су влашки качамак и крнаце.

„Качамак правимо од домаћег кукурузног брашна и масти, преко њега може сир а имамо и наш стари влашки специјалитет крнаце који може да се служи и са јајима. То није млевено месо, јер некада нису имали како да га самељу, већ више сецкано, које се држи у масти, јер није било фрижидера. Маст је служила да се месо не поквари”, прича Бранка која не води само посао већ је и главна куварица.

И када се све сабере и одузме, све те апокалиптичне приче бар овде на крају света не изгледају нимало страшно. А некоме овде и није крај већ неки нови почетак.

РИНА


01.06.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO