Има само осам година и свима показао како се воли Србија: Храбри Вукашин заронио у ледену Дрину, реку на којој одраста чистио од гомиле смећа (ФОТО)

Бајина Башта - Једна је од најлепших и најчистијих европских река, а колико се Дрина воли и жели сачувати још једном се показало на манифестацији Дринин дан која се одржава у Бајиној Башти. Попут многих, ни ова водена лепотица није поштеђена изливања отпадних вода директно у њу, као и угрожавања услед немара појединица који бацају смеће дуж целог тока. Стога су се љубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године.

"Код кућице на Дрини, која је једна од најпосећенијих туристичких локација у нашем граду успели смо да извучемо доста аутомобилских гума, разне "гвожђурије". На акцију нас је позвао Јован Јелисавчић, оснивач ове манифестације и сви смо са задовољством то прихватили. У акцији су учествовали људи из Ронилачког клуба Дрина, удружење Академска сцена. Сви смо ми пре свега људи који су одрасли на овој реци и који су јој захвални за сваку годину љубави коју нам је пружила", рекао је за РИНУ један од учесника акције чишћења Радисав Мићовић.

03.08.2022.


Fotografije