Проглашена ванредна ситуација у Лучанима

Лучани - У Лучанима је данас због велике количине падавина проглашена ванредна ситуација, рекао је председник општине Миливоје Доловић.

„Излили су се бујични водотокови у Горњем Драгачеву. Накритичнија ситуација је у селу Вича где је око десетак домаћинстава под водом, па је у току интервенција спасилачких екипа. Екипе јавних предузећа су од јутрос на терену, чистили смо канале и пропусте и покушавали на све начине да се изборимо, али је велика количина падавина да је ово било немогуће спречити”, каже Милија Миленковић, директор ЈП Драгачево Путеви и додаје да ће путни правац Гуча Лучани бити затворен за саобраћај.
Председник општине Лучани каже да поред Виче, слична ситуација је у Kотражи, Вучковици, Доњем Дубцу, деловима Ртију и Турицама. Поплаве су горе од оних 2014. и 2016. године.

„Општински штаб за ванредне ситуације од јутрос је на терену, од пет сати почела је да пада киша, издали смо наређење већ да се од пола седам крене са евакуацијом становништва. У прекиду је државни пут другог реда ка Kраљеву и државни пут другог реда ка Вучковици. Екипе ватрогасно спасилачке бригаде до сада су евакуисале око 20 домаћинстава, а до једне куће још увек траје спасавање жене која је остала, кренули смо са чамцима”, каже Доловић.

Мештани тврде да не памте поплаве оволиких размера и да су горе него оне, претходне које су оставиле пустош са собом. Поплављене су њиве, кукурузиште, пшеница, а у набујалим рекама је на десетине аутомобила које је бујица понела са собом.
Екипе Србија Воде су стигле у Лучане како би се размотрило да ли је неопходно затварање бране, уколико буде проблем за насељено место Лучане.

РИНА

03.06.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2