Direktan sudar vozila Hitne pomoći i putničkog automobila: Saobraćaj kod Bistrice obustavljen, lekari ukazuju pomoć povredjenima (VIDEO)     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Проглашена ванредна ситуација у Лучанима


Лучани - У Лучанима је данас због велике количине падавина проглашена ванредна ситуација, рекао је председник општине Миливоје Доловић.

„Излили су се бујични водотокови у Горњем Драгачеву. Накритичнија ситуација је у селу Вича где је око десетак домаћинстава под водом, па је у току интервенција спасилачких екипа. Екипе јавних предузећа су од јутрос на терену, чистили смо канале и пропусте и покушавали на све начине да се изборимо, али је велика количина падавина да је ово било немогуће спречити”, каже Милија Миленковић, директор ЈП Драгачево Путеви и додаје да ће путни правац Гуча Лучани бити затворен за саобраћај.
Председник општине Лучани каже да поред Виче, слична ситуација је у Kотражи, Вучковици, Доњем Дубцу, деловима Ртију и Турицама. Поплаве су горе од оних 2014. и 2016. године.

„Општински штаб за ванредне ситуације од јутрос је на терену, од пет сати почела је да пада киша, издали смо наређење већ да се од пола седам крене са евакуацијом становништва. У прекиду је државни пут другог реда ка Kраљеву и државни пут другог реда ка Вучковици. Екипе ватрогасно спасилачке бригаде до сада су евакуисале око 20 домаћинстава, а до једне куће још увек траје спасавање жене која је остала, кренули смо са чамцима”, каже Доловић.

Мештани тврде да не памте поплаве оволиких размера и да су горе него оне, претходне које су оставиле пустош са собом. Поплављене су њиве, кукурузиште, пшеница, а у набујалим рекама је на десетине аутомобила које је бујица понела са собом.
Екипе Србија Воде су стигле у Лучане како би се размотрило да ли је неопходно затварање бране, уколико буде проблем за насељено место Лучане.

РИНА


03.06.2019.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO