Зечевић: У чачанском крају највише је угрожена путна инфраструктура

Чачак - Након велике количине кише која је пала на територији Града Чачка, највише су страдала сеоска подручја која гравитирају ка Лучанима, Краљеву и Ивањици, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић.
„Непостојање канала поред путева је највећи разлог поплава, због чега је највише страдала путна инфраструктура. Немамо информације да је људима вода улазила у куће, само по двориштима и пољопривредном земљишту. Тренутно црпимо воду из подрумских просторија у Првомајској улици, ЧПО, 1 300 каплара. То су локације, у градским месним заједницама, које се налазе на нижим котама и испод нивоа канализационе мреже и мреже за одвод површинских вода”, каже Зечевић.

Према његовим речима поплављена је и Улица Даница Марковић на Љубић кеју.

„Када су овакве временске неприлике, дође до загушења канализације у овој улици, јер не може да прими велику количину воде. Евидентан је проблем нелегалног прикључења на мрежу и увод олука у мрежу одводних површинских вода. Затим и улица Савковића коса прави велики проблем, јер не постоје канали или су недовољног промера поред пута. Мештани се морају потрудити да очисте те канале јер нас из године у годину очекује све лошије време. Слична је ситуације и у Матијиним ливадама”, рекао је Зечевић.

Он додаје да су у Атеници уз помоћ мештана постављени џакови у Улици 66.

РИНА

03.06.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1