Ванредна ситуација и у Пожези: Поплављено око 300 хектара пољопривредног земљишта

Пожега - Поплаве нису заобишле ни Општину Пожега, где је, према првим проценама поплављено око 300 хектара пољопривредног земљишта.
„За нешто више од два сата, колико је у преподневним сатима падала киша у Пожеги и околини, на овом подручју је пало око 60 литара по квадратном метру. То је изазвало надолажење постојећих потока али и формирање бујичних вода у неколико села попут Висибабе, Пријановића, Пилатовића, Прилипца, Лопаша, Горобиља, Годовика, Лорета, Табановића, Јежевице. На појединим путним правцима у овим селима је на неколико сати и у прекиду и саобраћај, а у скоро десетак домаћинстава је продрла вода. Оштећена је путна инфраструктура а из свих села стижу информације и апели за помоћ због појаве бројних клизишта. У исто време под водом је преко 300 хектара пољопривредног земљишта. Срећом, корита река првог реда Моравице, Ђетиње, Скрапежа и Лужнице нису била пуна па су могла да приме поменуту количину воде а да се саме ове реке не излију “, кажу из општине Пожега додајући да је неизвесно како ће се ситуација даље одвијати јер се најављује наставак падавина.
Бујичне воде у многим селима пожешког краја са собом су носиле мостове, а колика је штета, знаће се наредних дана.
Имајући то у виду, Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку да прогласи ванредну ситуацију на целој територији Општине Пожега. На истој седници одржаној данас поподне, упућен је позив свим привредним субјектима, физичким лицима и представницима месних заједница, да пријаве настале штете а то могу учинити већ од сутра, на шалтерима писарнице Општинске управе Пожега.

РИНА

03.06.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1