Откривене пирамиде у Србији, за два брда у близини Ариља многи кажу да су истоветна онима у Босни и Херцеговини: Подударност је велика, а мештани већ годинама уназад виђају истраживаче на терену (ФОТО)(ВИДЕО)

Ариље - До сада смо могли чути за египатске и босанске пирамиде, али ако је веровати доказима које је су приложили локални познаваоци овог феномена све су прилике да се и Србија може похвалити њиховим постојањем. На путу ка ариљском селу Висока, са леве стане уздижу се два пирамидална брда која сваком пролазнику западају у око. Смештена су на истој географској ширини као босанске пирамиде, позицији према звездама а и угао који захватају оне комшијске истовентан је овима у Србији.

- То су врхови мали и велики Остреш, многи их називају ариљске пирамиде не само због шпицастог изгледа, већ и по томе што су сличних и висина и димензија као оне у Босни и Херцеговини. Као деца ми смо се пели на сами врх Остреша и наилазили на бројне мистериозне споменике који су сакривени добуко у шими, као и на неке рупе, налик подземним тунелима које су изгледали језиво. Овде су у неколико наврата вршена бушења ради испитивања терена, а многи верују и да ова два пирамидална брда крију неку енергију - рекао је за РИНУ Драган из села Добраче код Ариља.

16.08.2022.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1