Crnogorac izbo Bosanca, pa otišao na kafu: Evo zbog čega je učinio jeziv zločin     ·     Teška nesreća kod Loznice: Sudar automobila i kombija, tri osobe voze u bolnicu     ·     Meteo alarm upaljen samo u jednom delu Srbije: Ovo je detaljna prognoza do kraja nedelje     ·     Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·    


Autor: RINA.rs


Овако се воли свој град и поштују медицински радници: Одличне вести стижу са очног одељења чачанске болнице, локални привредници донирали два савремена и прескупа апарата, позвали и друге који су у могућности да учине исто (ФОТО)


Чачак - Одличне вести стижу за све грађане Моравичког округа, јер је на очно одељење Опште болнице у Чачку захваљујући савесним локалним привредницима стигла преко потребна донација у види савремених апарата, вредна 17.000 евра. Два изузетно важна апарата која се користе у специфичној дијагностици и ласерском лечењу очних обољења болници су, у години када обележавају три деценије постојања, донирале чачанске друштвено одговорне компаније „Словас” и „Цемпром”.

Начелница очног одељења ОБЧ Др Слађана Ранитовић упутила је захвалност привредницима али и, како је изјавила, посебно руководству ОБЧ на челу са директором Прим. Др Дејаном Дабићем који је препознао потребе овог одељења и својим ангажовањме утицао да добију вредну донацију.

 

„Ради се о два апарата која су већ постављена у очној амбуланти. Они ће се свакодневно користити и заменили су наше старе, амортизоване и дотрајале апарате”, рекла је Др Ранитовић и навела да се у очној амбуланти ОБЧ дневно прегледа око сто пацијената из читавог Моравичког округа.

Према њеним речима, практично сваки пацијент који уђе у ову амбуланту биће прегледан на једном или на оба нова апарата.

„Ове вредне донације утицаће на побољшање квалитета и ефикасност нашег рада, а све у циљу здравијих, срећнијих и задовољнијих пацијената", додала је Др Ранитовић.

Објаснила је да компјутеризовани ауто-кератометар, осим осталог, мери диоптрију у великом опсегу од минус 25 до плус 22 и значајан је за тачан прорачун сочива које се уграђује у око приликом операције катаракте.

Други апарат, биомикроскоп новије генерације користи се при мерењу очног притиска и карактеристичан је по томе што омогућава увећање и до 40 пута.

Приликом данашњег обиласка очне амбуланте, представници Словаса и Цемпрома позвали су остале привреднике да следе њихов пример и допринесу нивоу опремљености Опште болнице у Чачку.

„Ове године Цемпром обележава три деценије постојања и успешног рада што је био повод да као друштвено одговорна фирма и на овај начин обележимо за нас веома значајан јубилеј. Надамо се да ће опрема коју смо донирали, пре свега мислим на апарат за компјутерско утврђивање диоптрије омогућити особљу очног одељења комфорнији и квалитетнији рад, а истовремено сигурни смо да је ово најбољи начин да свим запосленима у ОБЧ захвалимо за све што свакодневно чине за наше суграђане, а посебно од почетка пандемије Ковида”, изјавио је представник фирме Цемпром Раде Настић.

„Цемпром” је издвојио новчана средства за компјутеризовани ауто-кератометар, док је „Словас” обезбедио новац за набавку биомикроскопа.

"На први позив као друштвено одговорна фирма која послује већ 30 година у овом граду на позив запослених из болнице прикључили смо се акцији да помогнемо. Ово је мали знак пажње, треба помоћи суграђанима поготово ако знамо у каквој се ситуацији налазе и друштво и држава и здравство. Треба помоћи јер кад уђем у болницу, када видим како је све запуштено, човек се иако здрав разболи”, изјавио је власник и директор фирме „Словас” Слободан Василијевић и навео да ће и у будућности учествовати у сличним акцијама.


17.08.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO