Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Не одем да купим хлеб и лекове већ прво платим грејање, а радијатори су више хладни него топли: Пријепољци на великим мукама, најављено поскупљење комунланих услуга чак до 80 одсто


Пријепоље – Најављена је тешка јесен и још тежа зима, а Пријепољце су проблеми сачекали већ сад јер су најављена поскупљења комуналних услуга, за која они сматрају да су нереална имајући у виду недостатке у испоруци топлотне енергије. На пријему код председника општине, дошло је око двадесетак грађана Пријепоља који користе услугу даљинског система грејања да укажу да су предложене цене поскупљења, како кажу, ван сваке памети.

 

- На Стадиону у Петици, поред лифта, вертикала, никад се нисмо угрејали. И жалимо се, молимо и кумимо а плаћамо сто посто грејање. У октобру, пусте нам грејање ујутру и мало увече. Иста прича у марту и априлу. Цео дан немамо грејање а плаћамо га. Па што нам не смањите то, да не плаћамо узалуд кад га немамо? Зими, чим је мало топлије напољу, иако је зимски период, угасе нам грејање а плаћамо га сто посто. А да ли ја имам хлеба да једем, никад се нисам жалила, него прво полетим и платим грејање и остале дажбине. И ја и сви грађани, ћутимо и трпимо. А пита ли нас ко можемо ли? Нас нико не разуме. Само кажете – мора, мора, мора, револтирано прича Драгица Павловић.

 

Према речима председника општине Пријепоље Владимира Бабића, првобитни захтев Комуналног предзећа био је да се цена грејања повећа за 80%. Са општинским руководством договорено је ипак 50 одсто.

 

- Ми смо их примили и саслушали. Да ли нам је мило- није. Јесмо ли задовољни са њиховим радом? Нисмо. Али морате схватити, тешка је година, није само комунално криво што је такво. Можда је криво дугогоишње неинвестирање у њихова основна средства – рекао је Бабић након састанка са грађанима.

 

Ипак, како је састанак одмицао, председник је поменуо да би повећање цена грејања могло бити и мање- до 30% и да ће покушати да нашђе решење које задовољава и комунално и грађане.

 

РИНА


31.08.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO