ДУК фестивал, 7. и 8. јуна

Чачак - Пети Дани урбане културе (ДУК) у Чачку крећу од сутра 7. јуна. Дводневни фестивалски дани састојаће се од традиционалних музичких догађаја, цртања мурала, ДУК пијаце, радионица за најмлађе и такмичења у екстремним спортовима.
Фестивал ће почети у петак 7. јуна у подне доласком спортиста, сениора и јуниора из Србије и иностранства.
„Са стрит артом се већ кренуло, одређене фасаде ће добити нови сјај. Као и сваке године најмлађе нећемо оставити а за њих смо припремили разне акције. Новитет ове године је `олд стајл бетл`, хип хоп у Скејт парку”, рекао је Милорад Обрадовић из организације фестивала.
На 14 локација, 35 уметника из целог света (Еквадора, Мексика, Швајцарске...), Србије и региона цртаће мурале и графите

Милица Гајић задужена за ДУК пијацу наставила се са новитетима.
„Ово године је био фото конкурс на тему стрит арта и изложба ће бити на месту где се одржава ДУК пијаца од 16:00 до 23:00 сата, биће и дечије радионице на којима ће се правити хватачи снова (dream catcher) што ће уједно бити и декорација фестивала. Имаћемо радионицу папирологија, а један од излагача ће радити са децом у суботу од 12:00 где ће правити животиње и цветове. Од 14:00 сати ћемо се бавити и мало другачијим друштвеним играма”, рекла је Гајић.
Највећу пажњу јавности окупира музички део који је подељен на два фестивалска дана петак и суботу.

„У петак у 20:00 сати почиње са једним младим амбициозним бендом из Горњег Милановца `Cactus Fields`, након тога наступа Канда коџа и Небојша, а журка се наставља уз бенд `ЗБЕДЕМ` и Атеист реп. Гостује нам Дон Дада и Џониџа, а затварају најпознатији црногорски бенд Who See. Субота је резервисана за елктро звук и концерти почињу од 22:00 саста када гостује ДЈ из Београда Милош Вујовић, Eric Sneo из Немачке и Михаи Поповициу из Румуније”, казао је Страхиња Бабић један од организатора ДУК фестивала.

Из ДУК организације замољавају суграђане да имају разумевања за малу буку коју ће правити пар дана

Иначе, пре пет година ДУК фестивал је организовала екипа људи која је желела да промени неке ствари у окружењу без подршке. Данас имају подршку и од Града Чачка и Спортског центра Младост а и бројних волонтера и препознатљиви су не само у Чачку и Србији већ и у целом региону.

РИНА

06.06.2019.


Fotografije