Спортске игре младих: Малишани показали шта знају, а најбоље очекује путовање у Београд и Сплит

Чачак - На стотине основаца данас је одмерило спортске снаге на теренима СЦ "Младост" у оквиру манифестације Спортске игре младих, која се у Чачку одржава други пут за редом под покровитељством града.


Ученици су се такмичили у 10 спортова, а најбољи су изборили пут за финале у Београду, а ко победи у престоници иде на међународно такмичење у Сплит.


"У Спортским играма младих учествује преко 20 градова, а трајемо дуже од две деценије. Основни циљ је ширење другарства и спортског духа међу децом. Ово је прилика да деца покажу своје спортске вештине, стекну такмичарски и победнички дух, али и уживају и добро се забаве са вршњацима", каже Ивана Јовановић члан организационог одбора манифестације.


Прошла година била је прва кад је одржавање Спортских игара младих у питању, а Чачак се показао као добар организатор, па је уследила и награда.


"Последњих месец дана ово је четврта спортска манифестација у нашем граду. Велики број деце која су данас део ове манифестције дају нам енергију и ветар у леђа, јер су они најбољи показатељ да свој посао радимо како треба. Спортске игре младих су најмасовнија дечија спортска манифестација, а на тај начин још више ћемо проширити спортски дух међу њима", изјавила је Ивана Вукајлковић, чланица Савеза за школски спорт у Чачку.
Терени спортског центра спремно су дочекали децу, а лепо време након низа кишних дана малишанима је ишло на руку.


"Као и обично наши терени су спремни за све спортске манифестције. Ове године смо обновили терен за одбојку и кошарку, па деца могу да се такмиче у бољим условима него прошле године", рекао је Милош Стеванић, директор СЦ "Младост".


РИНА

06.06.2019.


Fotografije
Видео