Милановчани без страха пред ову грејну сезону: Почиње са радом топлона на биомасу и природни гас, емисија штетних гасова из ових котларница биће - нула

Горњи Милановац – На територији општине Горњи Милановац почела је изградња новог топловода који ће служити за повезивање будуће топлане на биомасу и природни гас са постојећим топланама у кругу болнице, у Ломиној и Железничкој улици, и адаптацији постојећих подстаница у топланама у кругу болнице у те две саобраћајнице. Грађани ће већ од ове грејне сезоне моћи да се греју на нове топлане.

– Енергија је нешто што је данас у свету најтраженија роба. Горњи Милановац се на време припремио да буде потпуно енергетски независан у односу на окружење. Биомаса је потпуно обновљиви извор енергије, наш приватни партнер има уговор са “Србијашумама“, али исто тако ће имати и уговор са нашим предузећима како би се искористили сви остаци од дрвне биомасе која могу да се сагоревају у тој топлани. Оно што је битно напоменути је да је емисија штетних гасова из нове котларнице нула и да ће наши грађани безбедно дочекати зиму, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

13.09.2022.


Fotografije